Walter Blog

Laat je niet gek maken. Krijg grip op je huizenjacht.

Huizenjacht

Wat is mijn huis waard?

Wat is mijn huis waard? Bereken de actuele waarde van een woning binnen een paar seconden met de online tools van Walter Living. Met heldere toelichting over de waardebepaling.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Most common resolutive conditions in the Netherlands

Most common resolutive conditions in the Netherlands Making an offer on a home under resolutive conditions gives you, the buyer, more security. In this blog, we list the most common resolutive conditions. in the Netherlands.

Huizenjacht · 2 minuten leestijd
Hier moet je op letten als je een huis gaat kopen tijdens de coronacrisis.

Hier moet je op letten als je een huis gaat kopen tijdens de coronacrisis. Een huis kopen in het jaar van corona. Dit is waar je op moet letten als je een huis gaat kopen in tijden van economische onzekerheid.

Huizenjacht · 5 minuten leestijd
Voorlopig of definitief energielabel: wat zegt dat nou precies?

Voorlopig of definitief energielabel: wat zegt dat nou precies? In 2015 werd er voor elk Nederlands huis een voorlopig energielabel verstrekt. Maar dat zegt eigenlijk niet zoveel. Walter geeft je het verschil tussen voorlopig en definitief en waarom het zo belangrijk is.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019.

Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019. De stijging in de WOZ en huizenwaarde is niet per se gelijk. Dit waren de 10 gemeentes die de WOZ in 2019 wel heel hoog instaken.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Waarom zijn referentiepanden belangrijk voor mijn woningwaarde?

Waarom zijn referentiepanden belangrijk voor mijn woningwaarde? Waarom zijn referentiepanden belangrijk? Lees waarom Walter meer dan tweehonderd vergelijkbare huizen checkt om de woningwaarde in te schatten.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Waarom kies je voor een bouwkundige keuring bij het kopen van een huis?

Waarom kies je voor een bouwkundige keuring bij het kopen van een huis? Als je een bod gaat doen is het niet per se nodig om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Walter legt uit en helpt je jouw keuze te onderbouwen.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Walters winnende bod voor Jesse Buitenhuis.

Walters winnende bod voor Jesse Buitenhuis. Vertrouwen op data en op basis daarvan een van de belangrijkste beslissingen uit je leven maken. Jesse deed het en bracht het winnende bod uit.

Klanten aan het woord · 3 minuten leestijd
#huizenjacht - Loes Wagemans.

#huizenjacht - Loes Wagemans. Met hulp van Walter Living, een makelaar en het dagelijks checken van Funda, vonden Loes en Eric een parel van een monumentaal huis in het hart van Amsterdam.

Klanten aan het woord · 5 minuten leestijd
Woning kopen? Laat je niets wijsmaken, word zelf wijzer!

Woning kopen? Laat je niets wijsmaken, word zelf wijzer! Is koopgeluk een hoax? Journalist Martine Hooijer zet wat feiten over het kopen van een huis uiteen.

Opiniestukken · 4 minuten leestijd
Bieden op een populair huis? Dit is hoe je kans maakt.

Bieden op een populair huis? Dit is hoe je kans maakt. Heb jij een populair huis op het oog? Dit is wat je kan verwachten als je gaat bieden op een huis met meerdere geïnteresseerden.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Hoe Walter Living je helpt het winnende bod uit te brengen dankzij data.

Hoe Walter Living je helpt het winnende bod uit te brengen dankzij data. We hebben een algoritme ontwikkeld waarmee we een winnend bod kunnen voorspellen, zodat jij weet wat je moet bieden op een huis. Dit is onze methode.

Product Updates · 7 minuten leestijd
Feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.

Feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis. Ga jij bieden op een huis? Ga goed voorbereid op pad. Lees alle feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Van koopakte tot verhuizing. Dit zijn de laatste stappen. (huis kopen deel 5)

Van koopakte tot verhuizing. Dit zijn de laatste stappen. (huis kopen deel 5) Wat moet er gebeuren voordat je daadwerkelijk kan verhuizen naar je koopwoning? Weet wat je moet doen na het tekenen van je koopakte tot aan de eigendomsoverdracht.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
De voordelen en nadelen van een hoge WOZ waarde.

De voordelen en nadelen van een hoge WOZ waarde. In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een hoge WOZ waarde en wat dit voor jou kan betekenen.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Het voorlopig koopcontract tekenen (huis kopen deel 4).

Het voorlopig koopcontract tekenen (huis kopen deel 4). Een voorlopig koopcontract is niet zo 'voorlopig' als je denkt. In Huis Kopen deel IV vertellen we wat een koopakte of voorlopig koopcontract eigenlijk is.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Waarom heb je een taxatierapport nodig?

Waarom heb je een taxatierapport nodig? Je hebt een taxatierapport nodig om een hypotheek af te kunnen sluiten, of als je deze tussentijds wil aanpassen. Je hebt niet altijd een gevalideerd taxatierapport nodig. Wil je weten wat de alternatieven voor een taxatierapport zijn? Lees dan vooral verder.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wees slim met bieden en onderhandelen (huis kopen deel 3)

Wees slim met bieden en onderhandelen (huis kopen deel 3) Onderhandelen, een cruciale stap als je een huis gaat kopen. In Huis Kopen deel III geven je onze tips op een rijtje.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? (huis kopen deel 2)

Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? (huis kopen deel 2) Het is belangrijk om een twee brillen op te zetten tijdens bezichtigen: de roze waarmee je verliefd kan worden op het huis, en een computerbril die objectief kijkt naar het pand.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Walter Weetje: Ver boven de vraagprijs bieden? Niet in Amsterdam, maar in Diemen moet je wezen.

Walter Weetje: Ver boven de vraagprijs bieden? Niet in Amsterdam, maar in Diemen moet je wezen. Waar in Nederland bieden mensen in 2019 het meest boven de vraagprijs? Hier is een overzichtelijke top 10 lijst.

Opiniestukken · 2 minuten leestijd
Vind een huis dat bij je past (huis kopen deel 1)

Vind een huis dat bij je past (huis kopen deel 1) Hoe vind je een huis dat bij je past? De eerste keer de sleutel omdraaien in je eigen stek geeft een fantastisch gevoel. Dit is hoe je bepaalt wat voor een huis je moet zoeken.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Walter Weetje: Heb je een appartement in de stad? Dan ben je een spekkoper

Walter Weetje: Heb je een appartement in de stad? Dan ben je een spekkoper De groei van de huizenmarkt is niet gewoon lineair. En ja, dat zien we terug in de groei in de huizenmarkt.

Opiniestukken · 2 minuten leestijd
Locatie, locatie, locatie. Voel je thuis in de stad.

Locatie, locatie, locatie. Voel je thuis in de stad. Het leven in de stad verplaatst zich steeds meer naar de straat. Wat is er voor nodig om je buitenshuis thuis te voelen? En hoe helpt technologie door meer plekken digitaal te vertegenwoordigen?

Opiniestukken · 3 minuten leestijd
WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig?

WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig? In januari wordt de WOZ waarde van je huis opnieuw bepaald. We bespreken wat het precies en wat dit voor jou betekent?

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Walter Weetje: die huizenprijzen. Stijgen, of dalen ze?!

Walter Weetje: die huizenprijzen. Stijgen, of dalen ze?! De stelling dat “de stijging van huizenprijzen in Amsterdam afkoelen” is niet waar. Sterker nog, we zien een versnelde toename in prijs per vierkante meter.

Opiniestukken · 3 minuten leestijd
Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter.

Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter. Sara vertelt hoe Walter Living haar heeft geholpen met de juiste informatie op het juiste moment.

Klanten aan het woord · 2 minuten leestijd
Calcasa waarderapport.

Calcasa waarderapport. Met een Calcasa rapport krijg je tegen betaling inzicht in de waarde van je eigen huis. Bij Walter Living krijg je inzicht in de actuele waarde van je huis, gratis en voor niks. Met de Walter Score kan je dubbel checken of een huis daadwerkelijk waard is wat je verwacht.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Zoek huizen op Funda in Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam. Check de waarde bij Walter Living.

Zoek huizen op Funda in Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam. Check de waarde bij Walter Living. Of je op zoek bent naar een huis in Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam: je begint de zoektocht meestal bij Funda. Handig, want op Funda vind je alle huizen die momenteel op de markt zijn en hun vraagprijs.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Founder Q&A: Waarom Walter Living de reality check op de huizenmarkt wil worden.

Founder Q&A: Waarom Walter Living de reality check op de huizenmarkt wil worden. De onderbouwing van de waarde van een huis blijft voor de meeste mensen ondoorzichtig. Dit is hoe Steven van Wel en Marcel de Graaf inspelen op de behoefte aan goed onderbouwde informatie over een huis.

Achter de schermen · 3 minuten leestijd
Is het tijd om te kopen of blijf je nog even huren? Dit zijn de voor- en nadelen.

Is het tijd om te kopen of blijf je nog even huren? Dit zijn de voor- en nadelen. Ga je kopen of blijf je huren? Om het wikken en wegen iets makkelijker te maken, hebben wij de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Durf verliefd te worden op een koophuis en doe een bod gebaseerd op cijfers.

Durf verliefd te worden op een koophuis en doe een bod gebaseerd op cijfers. Blijft het vaak bij gluren of is de stap simpelweg te groot of te spannend voor velen? Durf verliefd te worden op jouw droomhuis.