Walter Plus is de beste start van je huizenjacht. Probeer Walter Plus nu 7 dagen gratis.

Walter Plus is de beste start van je huizenjacht. Probeer Walter Plus nu 7 dagen gratis.

Een huis kopen is niet niks, zeker niet in een woningmarkt waar huizen sneller verkopen dan warme broodjes bij de bakker. Terwijl het altijd verstandig is om je goed te verdiepen in wat je koopt, is het nu extra belangrijk om razendsnel inzicht te krijgen in de waardeopbouw van een huis. Om je te helpen de belangrijkste feiten direct op een rijtje te zetten hebben kun je Walter Plus 7 dagen gratis proberen.

Krijg razendsnel inzicht in de belangrijkste feiten over een huis.

Maak onbeperkt woningrapporten aan

In een woningrapport van Walter Plus zie je in één oogopslag wat een huis waard is als opknapper of als deze helemaal gerenoveerd is. Met onze waardebepaling kan je zien of de vraagprijs overeenkomt met de waarde van een huis.

We berekenen de woningwaarde aan de hand van de vierkantemeterpijzen van vergelijkbare huizen. Door te kijken naar de prijs per vierkante meter kan je makkelijk huizen met elkaar vergelijken.

Bekijk 25 vergelijkbare huizen

Aangezien het zoeken naar vergelijkbare huizen nogal een klus kan zijn, doen wij dit voor je. In elk rapport zie je de 25 meest vergelijkbare huizen, geselecteerd op type woning, afstand tot de woning, de grootte van het perceel en andere unieke kenmerken.

In het Walter woningrapport vind je de geïndexeerde koopsommen van de referentiepanden. Dat betekend dat we op basis van de CBS index de koopsom berekenen als de woning vandaag de dag verkocht zou zijn.

Overbieden of toch niet?

In de huidige overspannen woningmarkt lijkt overbieden de standaard te zijn geworden. Toch is het afgelopen jaar 38% van de huizen op of onder de vraagprijs verkocht. Dat betekend dat er in 62% van de gevallen is overboden, dus zeker niet altijd.

Om je te helpen te beslissen of je moet overbieden, hebben we het biedgedrag in de buurt in kaart gebracht. Zo zie je hoeveel er is over- of onderboden op de referentiepanden. Dit is waardevolle informatie om zelf een bod te bepalen op je droomhuis.

Databronnen Walter

We baseren al onze analyses op data van erkende databronnen. De koopsommen komen rechtstreeks uit het Kadaster en we gebruiken de CBS index om de verkoopprijzen te indexeren. Ook vind je data uit het WOZ-waardeloket, EP-online en het funderingsloket terug in je waarderapport om een compleet beeld te krijgen van de woning.

Probeer Walter Plus 7 dagen gratis

Wil je Walter Plus leren kennen? Dan kan je 7 dagen lang gratis gebruik maken van het abonnement. Het enige wat je nodig hebt, is een account. Zodra je die hebt aangemaakt kan je een hele week zo veel woningrapporten bekijken als je wil.

De gratis proefperiode stopt automatisch na zeven dagen. Wil je na de 7 dagen toegang behouden tot je rapporten, dan kun je met een paar klikken upgraden naar Walter Plus, dit kost € 8,99 per maand.


Heb je hulp nodig bij het kopen van een huis? Dan is Walter Alles-in-1 iets voor jou. Met Walter Alles-in-1 sta je er niet alleen voor en rekent een Walter Expert voor je uit wat het beste bod is en doen we namens jou de onderhandelingen.

Meer verhalen van Walter Living

Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking
Marije Smelt |

Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking

Walter Living start samenwerking met Centraal Beheer om woningzoekers beter te kunnen begeleiden in de huidige oververhitte woningmarkt.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Verbouwen. Wat is slim en wat niet? Walter in gesprek met @fundamakeovers
Marije Smelt |

Verbouwen. Wat is slim en wat niet? Walter in gesprek met @fundamakeovers

Bekijk hieronder de Walter Webinar terug waar Beitske de Jong en Steven van Wel in gesprek gingen over verbouwen.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking