Wat is mijn huis waard?

Wat is mijn huis waard?

De waarde van een huis is afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van onderhoud, de buurt, het woonoppervlakte en de trends in de huizenmarkt. Door al die factoren is het best moeilijk om te berekenen hoeveel een huis waard is, zeker als je dat niet dagelijks doet.

Er zijn verschillende manieren om de waarde van een huis te berekenen. De meest voor de hand liggende manier om inzicht te krijgen in de woningwaarde is door advies in te winnen bij een makelaar of vastgoedadviseur, of je huis laten taxeren door een taxateur. Helaas zijn er wel flinke kosten verbonden aan het inschakelen van een professional. Er kan ook best wat tijd overheen gaan totdat je een taxatie of advies over de waarde van je woning hebt, aangezien je afhankelijk bent van de agenda van een ander.

Gelukkig kan je ook online terecht met vragen over de waarde van je woning.

De online tools van Walter Living berekenen de actuele waarde van je woning binnen een paar seconden en geven je de volle context rondom de waardebepaling. Zo krijg je binnen no-time een realistisch overzicht over de opbouw van de waarde van je huis.

Wat is de waarde van mijn huis?

Krijg binnen 3 tellen antwoord op de vraag: wat is de waarde van mijn huis? De online tools van Walter Living bereken de actuele waarde van de woning binnen een paar seconden en geven je uitleg over de waardebepaling.

De prijzen van recent verkochte huizen in de buurt zijn van invloed op de waarde van je huis. Wordt er in jouw buurt een huis voor een hoge prijs verkocht, dan zie je dit terug in de waarde van je eigen huis. Helaas geldt dit ook andersom: als de woningwaarde van huizen in de buurt dalen, daalt de waarde van jouw huis mee.

Toch blijft het lastig om de waarde van een woning te bepalen, zelfs voor een taxateur of een makelaar. De werking van de huizenmarkt is namelijk moeilijk te voorspellen. Er zijn veel verschillende factoren die invloed hebben op de waarde van een huis, waardoor het onmogelijk is voor een mens om deze elke keer te verwerken en alle actuele informatie mee te nemen in de waardebepaling.

Wat bepaalt de waarde van mijn huis?

De waarde van je huis wordt bepaald door recent verkochte referentiepanden. Om de waarde van een huis te bepalen worden de referentiepanden op verschillende punten geanalyseerd door Walter Living. We kijken onder andere naar bouwjaar van het huis, het energielabel, staat van onderhoud, de prijs per vierkante meter en omgevingsfactoren.

De berekeningen van Walter gebeuren op basis van de verkoopprijs, niet de vraagprijs. Daardoor komen woningwaardebepalingen van Walter Living veel dichter in de buurt van de échte waarde. Wil je weten voor hoeveel een huis is verkocht en hoe het ingeschreven staat bij het Kadaster? Koop in Walter Plus de documenten van het Kadaster en weet de meeste recente koopsom van een huis.

Online waarde van een huis berekenen

Als je de waarde van je huis snel en nauwkeurig wil berekenen, begin dan altijd bij Walter Living. We vertalen alle beschikbare data naar waardevol, begrijpelijk advies over de waarde van ieder huis, inclusief objectieve informatie over de wijk en de woningmarkt.

Walter Living berekent de waarde van een huis binnen no-time door de kracht van data. Het platform rekent automatisch met officiële informatie uit meer dan 15 databronnen. Daardoor krijg je een objectief beeld van wat een huis waard is en zie je in een oogopslag per adres vergelijkbare huizen. Aan de hand van deze zogeheten referentiepanden kun je eenvoudig zien of de vraagprijs van een huis te hoog is.

Waarde huis inzien

Je zou denken dat de snelste manier om inzicht te krijgen over de waarde van je droomhuis is door te kijken naar de vraagprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Twee identieke huizen in dezelfde buurt zijn er namelijk meestal niet. En als die er al zijn, is de kans dat die op dat moment te koop staat nog kleiner. Ook is de variatie van de huizenwaarde in een buurt gigantisch.

Met een online waarderapport van Walter weet je snel hoeveel een huis waard is. Ook kan je duidelijk zien wat de invloed van de staat van onderhoud is op de waarde van je huis, iets wat geen enkele andere online tool je vertelt.

Woningwaarde weten?

Wil je de woningwaarde weten van een ander huis in Nederland? Ook dat kan. Om de woningwaarde te berekenen hoef je namelijk niet zelf in het huis te wonen. Met Walter Living weet je binnen enkele seconden de waarde van elk huis, of het de waarde van je eigen huis is of niet. En of de woning te koop staat of (nog) niet.

Door het beantwoorden van vier simpele vragen weet je hoeveel een huis waard is. En als het huis op de markt staat is het nog makkelijker. Dan kan je direct de link van het huis in Walter Living invullen.

Woningwaarderapport Walter Living

De woningrapporten van Walter Living zijn eenvoudig te delen. Het platform werkt makkelijk, is toegankelijk en kan je de waarde van elk huis in Nederland vertellen. Als je meer informatie wil over het huis zoals voor hoeveel de huidige eigenaar het heeft gekocht, kan je een Walter Woningwaarde rapport bekijken. Dan krijg je alles te weten over het huis, het perceel en voor hoeveel de hypotheek staat ingeschreven. Walter geeft je na betaling direct toegang tot officiële eigendoms- en hypotheekinformatie, kadastrale kaart en het bestemmingsplan.

Over Walter Living

Walter Living gelooft dat een fijn huis een mens gelukkiger maakt. Daarom helpt Walter gewone mensen om de zoektocht naar hun eigen koophuis zo simpel mogelijk te maken. Dankzij de kracht van data, technologie en design bouwt Walter aan de digitale makelaar van de toekomst. Het resultaat is keiharde feiten over de huizenmarkt. Maar dan begrijpelijk en beschikbaar voor iedereen.

Meer verhalen van Walter Living

Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter.
Marije Smelt |

Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter.

Sara vertelt hoe Walter Living haar heeft geholpen met de juiste informatie op het juiste moment.

Klanten aan het woord · 2 minuten leestijd
Founder Q&A: Waarom Walter Living de reality check op de huizenmarkt wil worden.
Adine Rooyackers |

Founder Q&A: Waarom Walter Living de reality check op de huizenmarkt wil worden.

De onderbouwing van de waarde van een huis blijft voor de meeste mensen ondoorzichtig. Dit is hoe Steven van Wel en Marcel de Graaf inspelen op de behoefte aan goed onderbouwde informatie over een huis.

Achter de schermen · 3 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter.