Benthuizen

Benthuizen is een plaats in de gemeente Alphen aan den Rijn in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van 12,78km².

De woningmarkt in Benthuizen

In Benthuizen zijn het afgelopen kwartaal 4 huizen verkocht. In hetzelfde kwartaal van een jaar eerder waren dat 3 huizen. Dit is een stijging van 33,3% in het aantal verkochte woningen.

In het afgelopen kwartaal was de gemiddelde vraagprijs in Benthuizen € 559.625 vergeleken met € 458.333 het kwartaal van het jaar daarvoor. De gemiddelde vraagprijs is daarmee 22,1% gestegen.

De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter is dit kwartaal € 2.722 vergeleken met € 2.983 het kwartaal daarvoor.

Hoewel de gemiddelde vraagprijs is gestegen, is de gemiddelde vierkante meter prijs juist gedaald.

Gemeente
 
Omliggende plaatsen

Gemiddeld werd er het afgelopen kwartaal in Benthuizen 6,0% minder betaald voor een woning dan de vraagprijs.

Gemiddeld stonden huizen daar 127 dagen te koop tegenover 29 dagen in het kwartaal van het jaar daarvoor.

De woningwaarde weten van een specifiek adres in Benthuizen? Walter Living weet de woningwaarde van elk adres in Nederland.
Typ straatnaam en huisnummer

Bijzondere woningen in Benthuizen

Meest gemiddeld.
Het meest gemiddelde huis van de stad. Dit huis is met een gemiddelde vierkantemeterprijs verkocht.
Koningin Wilhelminastraat 37
Koningin Wilhelminastraat 37
Foto: Funda.nl Funda.nl
±4% onder de vraagprijs
Koningin Wilhelminastraat 37
2731GC Benthuizen
De opknapper.
De ruwe diamant van de stad. Dit huis is met de laagste vierkantemeterprijs verkocht.
Dorpsstraat 66
Dorpsstraat 66
Foto: Funda.nl Funda.nl
±4% onder de vraagprijs
Dorpsstraat 66
2731AR Benthuizen
Ultieme luxe.
De parel van de stad. Dit huis is met de hoogste vierkantemeterprijs verkocht.
Prins Clausstraat 24
Prins Clausstraat 24
Foto: Funda.nl Funda.nl
±3% onder de vraagprijs
Prins Clausstraat 24
2731BL Benthuizen

WOZ waarde voor
Benthuizen van 2020

De gemiddelde WOZ-waarde van Benthuizen is in 2020 € 286.418. Dit is een stijging vergeleken met het jaar daarvoor. Toen was de WOZ-waarde € 269.692. Dit is een stijging van 6,2%.

De WOZ waarde wordt elk jaar door de gemeente bepaald en gedeeld met huiseigenaren.
Benieuwd naar de WOZ waarde van een woning in Benthuizen? Een waarderapport van Walter Living toont ook de historische WOZ waarde van woningen in Benthuizen.
Typ straatnaam en huisnummer
Altijd goed geïnformeerd de woningmarkt betreden
Alle beschikbare data over een huis, wijk en stad bij elkaar
Bevrijd woningzoekers uit de houdgreep van makelaars
Met data-gedreven advies zetten kopers de makelaar buitenspel

Veelgestelde vragen

  • Walter Living heeft een geautomatiseerd systeem gebouwd dat razendsnel allerlei data over de huizenmarkt verwerkt. We brouwen van miljoenen datapunten een helder verhaal, zodat jij slimmer op huizenjacht kan gaan in Benthuizen.

    Met onze producten krijg je onbeperkt toegang krijgen tot onze data over huizen in Benthuizen en de rest van Nederland, waardoor je met meer zelfvertrouwen een huis kan kopen. We bieden verschillende diensten, van on-demand hulp bij het uitbrengen van een bod met Walter Pro, tot toegang tot oneindig veel huizenrapporten met Walter Plus.

  • Ja! Doe een scherp openingsbod op een woning in Benthuizen met Walter. Zorg dat je niet teveel betaalt voor een woning. Hulp nodig met bieden op een woning in Benthuizen? Dan is Walter Pro iets voor jou.

  • Alle data die Walter Living gebruikt is afkomstig van publieke bronnen, zoals het Kadaster, CBS, RIVM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, KCAF en Open data Overheid.

    Door al gegevens te verzamelen van Benthuizen kan Walter je helpen met het doen van een scherp openingsbod.

  • De WOZ waarde in Benthuizen in 2020 is € 286.418. Wil je weten wat de WOZ waarde is van de woning die je wil kopen in Benthuizen? Zoek op het adres en je ziet de WOZ waarde van het adres, Walter Plus laat je de WOZ waarden zien van de afgelopen vijf jaar.

  • Kom alles te weten over Benthuizen of over elke woning in Benthuizen. Met Walter Plus krijg je onbeperkt toegang tot de beste data over de woningmarkt. Met Walter Plus krijg je de extra informatie die je nodig hebt om te beslissen of je een bod wil doen. Zo kan je razendsnel huizen vergelijken in Benthuizen met objectieve gegevens.

  • Dat is afhankelijk van vele factoren. Kijk op Funda voor het huidige aanbod woningen in Benthuizen en bekijk je favorieten op Walter. Dan weet je direct of je droomwoning in Benthuizen het waard is om te bezichtigen. Met Walter Pro weet je vervolgens tot welk bedrag je kan bieden en hoeveel procent kans je maakt op de woning in Benthuizen.