De gemiddelde vierkantemeterprijs in Schelfhorst is € 2,296/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Schelfhorst
4.8%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Schelfhorst is
25%
De prijzen van huizen in Schelfhorst zijn het afgelopen jaar gegroeid met
3.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Schelfhorst.

Als bezitter van een huis in Schelfhorst zit je gewaagd. De gemiddelde prijs van een huis groeide het afgelopen jaar met 3.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,296 per vierkante meter. Hiermee doet Schelfhorst het slechter dan de gemiddelde prijs van een huis in gemeente Almelo. Hier groeide de gemiddelde huizenprijs met 8.0% tot € 2,602 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Schelfhorst achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Schelfhorst in Almelo?

Een huis kopen in Schelfhorst is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Schelfhorst in Almelo.

In de wijk Schelfhorst in Almelo is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 3,346 bewoners per vierkante kilometer en 4,610 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Schelfhorst zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 1,705 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 15% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 12% tussen de 15 tot 25 jaar en 20% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Almelo on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.