Heerlen is een stad in de provincie Limburg, gelegen in het zuidoosten van Nederland. Deze plaats staat bekend om zijn rijke Romeinse geschiedenis en archeologische vondsten, zoals de Thermenmuseum, waar je overblijfselen van een Romeins badhuis kunt bewonderen.

In het centrum vind je een mix van moderne architectuur en historische gebouwen, zoals het Glaspaleis, een voormalig warenhuis dat nu dienst doet als cultureel centrum. Heerlen biedt ook veel groen en natuur, met diverse parken en het nabijgelegen natuurgebied Brunssummerheide, ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers.

De stad heeft een levendige sfeer met diverse winkels, restaurants en evenementen, zoals het jaarlijkse Cultura Nova festival. Ook is er een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, dankzij het trein- en busstation.

Kortom, Heerlen is een aantrekkelijke stad om te wonen, met een rijke geschiedenis, moderne voorzieningen en een groene omgeving. Een ideale plek voor wie op zoek is naar een fijne woonomgeving met veel te bieden.

Ontdek de Walter Aankoopservice in Heerlen! Onze data-analisten kennen de exacte waarde van elke woning en weten precies hoeveel je moet bieden. Met Walter aan je zijde wordt het kopen van jouw droomhuis in Heerlen een fluitje van een cent. Wij begeleiden je bij elke stap, zodat je met vertrouwen en succes jouw nieuwe thuis kunt bemachtigen. Laat je verrassen door de kracht van data en ervaar het gemak van Walter's expertise. Kies voor Walter Aankoopservice en maak van jouw huizenjacht in Heerlen een succesverhaal!

De vastgoedmarkt in Heerlen laat een verschil zien in het aantal verkochte woningen: 498 in het vorige kwartaal tegenover 348 dit kwartaal. De gemiddelde transactieprijs ging van 261.697 euro naar 262.702 euro, terwijl de gemiddelde transactieprijs per m² van 2.253 euro naar 2.269 euro veranderde. De gemiddelde vraagprijs veranderde licht van 263.596 euro naar 263.300 euro, en de gemiddelde vraagprijs per m² bleef vrijwel gelijk (2.246 euro tegenover 2.245 euro). De gemiddelde verkoopprijs ligt iets onder de vraagprijs, met een verschil van ongeveer 0,3%. De gemiddelde WOZ-waarde steeg van 172.075 euro in 2022 naar 205.704 euro in 2023.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Heerlen on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.