De gemiddelde vierkantemeterprijs in Schooten is € 3,434/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Schooten
5.4%
Het percentage bewoners tussen de 25 tot 45 jaar in Schooten is
37%
De waarde van huizen in Schooten zijn het afgelopen jaar opgelopen met
24.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Schooten.

Als bezitter van een huis in Schooten zit je goed. De gemiddelde waarde van een huis liep op het afgelopen jaar met 24.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,434 per vierkante meter. Hiermee doet Schooten het beter dan de gemiddelde waarde van een huis in gemeente Helmond. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 7.0% tot € 3,196 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Schooten voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Schooten in Helmond?

Een huis kopen in Schooten is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Schooten in Helmond.

In de wijk Schooten in Helmond is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 216 bewoners per vierkante kilometer en 95 huishoudens weet je zeker dat je genoeg rust kan vinden. De meeste bewoners in Schooten zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 35 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 17% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 11% tussen de 15 tot 25 jaar en 15% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Helmond on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.