Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is een gemeente in de provincie Utrecht en heeft een oppervlakte van 106,82km².

De woningmarkt in Stichtse Vecht

In Stichtse Vecht zijn het afgelopen kwartaal 225 huizen verkocht. In hetzelfde kwartaal van een jaar eerder waren dat 210 huizen. Dit is een stijging van 7,1% in het aantal verkochte woningen.

In het afgelopen kwartaal was de gemiddelde vraagprijs in Stichtse Vecht € 497.531 vergeleken met € 484.473 het kwartaal van het jaar daarvoor De gemiddelde vraagprijs is daarmee 2,7% gestegen.

De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter is dit kwartaal € 3.825 vergeleken met € 3.677 het kwartaal daarvoor.

De gemiddelde vierkante meterprijs lijkt dus met de gemiddelde vraagprijs te stijgen.

Plaatsen binnen gemeente
 
Omliggende gemeenten

Gemiddeld werd er het afgelopen kwartaal in Stichtse Vecht 0,0% minder betaald voor een woning dan de vraagprijs.

Gemiddeld stonden huizen daar 25 dagen te koop tegenover 30 dagen in het kwartaal van het jaar daarvoor.

De woningwaarde weten van een specifiek adres in Stichtse Vecht? Walter Living weet de woningwaarde van elk adres in Nederland.
Typ straatnaam en huisnummer

WOZ waarde voor
Stichtse Vecht van 2020

De gemiddelde WOZ-waarde van Stichtse Vecht is in 2020 € 347.505. Dit is een daling vergeleken met het jaar daarvoor. Toen was de WOZ-waarde € 399.227. Dit is een daling van 13,0%.

De WOZ waarde wordt elk jaar door de gemeente bepaald en gedeeld met huiseigenaren.
Benieuwd naar de WOZ waarde van een woning in Stichtse Vecht? Een waarderapport van Walter Living toont ook de historische WOZ waarde van woningen in Stichtse Vecht.
Typ straatnaam en huisnummer
Altijd goed geïnformeerd de woningmarkt betreden
Alle beschikbare data over een huis, wijk en stad bij elkaar
Bevrijd woningzoekers uit de houdgreep van makelaars
Met data-gedreven advies zetten kopers de makelaar buitenspel

Veelgestelde vragen

  • Walter Living heeft een geautomatiseerd systeem gebouwd dat razendsnel allerlei data over de huizenmarkt verwerkt. We brouwen van miljoenen datapunten een helder verhaal, zodat jij slimmer op huizenjacht kan gaan in Stichtse Vecht.

    Met onze producten krijg je onbeperkt toegang krijgen tot onze data over huizen in Stichtse Vecht en de rest van Nederland, waardoor je met meer zelfvertrouwen een huis kan kopen. We bieden verschillende diensten, van on-demand hulp bij het uitbrengen van een bod met Walter Offer, tot toegang tot oneindig veel huizenrapporten met Walter Plus.

  • Ja! Doe een scherp openingsbod op een woning in Stichtse Vecht met Walter. Zorg dat je niet teveel betaalt voor een woning. Hulp nodig met bieden op een woning in Stichtse Vecht? Dan is Walter Offer iets voor jou.

  • Alle data die Walter Living gebruikt is afkomstig van publieke bronnen, zoals het Kadaster, CBS, RIVM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, KCAF en Open data Overheid.

    Door al gegevens te verzamelen van Stichtse Vecht kan Walter je helpen met het doen van een scherp openingsbod.

  • De WOZ waarde in Stichtse Vecht in 2020 is € 347.505. Wil je weten wat de WOZ waarde is van de woning die je wil kopen in Stichtse Vecht? Zoek op het adres en je ziet de WOZ waarde van het adres, Walter Plus laat je de WOZ waarden zien van de afgelopen vijf jaar.

  • Kom alles te weten over Stichtse Vecht of over elke woning in Stichtse Vecht. Met Walter Plus krijg je onbeperkt toegang tot de beste data over de woningmarkt. Met Walter Plus krijg je de extra informatie die je nodig hebt om te beslissen of je een bod wil doen. Zo kan je razendsnel huizen vergelijken in Stichtse Vecht met objectieve gegevens.

  • Dat is afhankelijk van vele factoren. Kijk op Funda voor het huidige aanbod woningen in Stichtse Vecht en bekijk je favorieten op Walter. Dan weet je direct of je droomwoning in Stichtse Vecht het waard is om te bezichtigen. Met Walter Offer weet je vervolgens tot welk bedrag je kan bieden en hoeveel procent kans je maakt op de woning in Stichtse Vecht.