Stappen om succesvol een huis te kopen met Walter

Stappen om succesvol een huis te kopen met Walter

Het kopen van een huis kan een uitdagend avontuur zijn. Bij Walter Living begrijpen we dat en daarom bieden we jou de mogelijkheid om ons als jouw persoonlijke buddy in te schakelen tijdens dit hele proces. Als koper heb je de regie over het vinden en bezichtigen van potentiële woningen. Maar wij staan altijd klaar om jou te ondersteunen en te begeleiden, zodat je we met vertrouwen kunt bieden en onderhandelen. In dit artikel zullen we de stappen bespreken die je neemt om een huis succesvol te kopen met Walter Living als jouw trouwe metgezel.

Stap 1: Zoeken, vinden en bezichtigen van huizen

Het avontuur begint wanneer je zelf op zoek gaat naar jouw droomhuis. Met behulp van diverse online platforms en andere bronnen vind je de woningen die jou aanspreken. Tip is om naast Funda ook te kijken naar de websites van lokale makelaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg de sociale mediakanalen. Op die manier ben je vaak net iets eerder op de hoogte van het aanbod.  Je maakt zelf afspraken voor bezichtigingen en gaat op pad om de huizen te verkennen. Dit proces geeft je de vrijheid en de mogelijkheid om de woningen te ervaren en te beoordelen op basis van jouw eigen wensen en voorkeuren.

Stap 2: Aanvraag van biedingsstrategie bij Walter

Na het bezichtigen van een woning, is het tijd om de volgende stap te zetten met de expertise van Walter Living. Je kunt bij ons een biedingsstrategie aanvragen. Ons team van specialisten zal aan de hand van geavanceerde data-analyse en marktkennis drie belangrijke getallen voor je berekenen: de werkelijke waarde van de woning, persoonlijk biedadvies en een 'all-in' bedrag waarmee je een krachtig bod kunt doen.

Stap 3: Bespreken en beoordelen met jouw Walter Agent

Na ontvangst van de berekende getallen, plan je een gesprek in met jouw persoonlijke Walter Expert. Samen bespreek je de biedingstrategie en de getallen die zijn berekend. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen en eventuele aanpassingen te bespreken. Jouw Walter Expert zal je begeleiden bij het maken van de juiste keuzes en het nemen van weloverwogen beslissingen tijdens het biedingsproces.

Stap 4: Onderhandelingen door Walter Living

Wanneer je akkoord gaat met de biedingsstrategie en klaar bent om een bod uit te brengen, neemt Walter Living het voortouw in de onderhandelingen. We zetten onze ervaring en expertise in om namens jou te onderhandelen met de verkopende partij. We streven ernaar om de beste deal voor jou te realiseren, waarbij we rekening houden met de voorwaarden die voor jou belangrijk zijn.

We staan klaar om jou te begeleiden bij elke stap die volgt.

Stap 5: Begeleiding in het aankoopproces

Als jouw bod wordt geaccepteerd, begint het aankoopproces pas echt. Bij Walter Living begrijpen we dat er veel komt kijken bij het afhandelen van een succesvolle aankoop. We staan klaar om jou te begeleiden bij elke stap die volgt. We lezen de koopakte voor je door en laten deze controleren door ons juridische team. We regelen een bouwtechnische inspectie van de woning om er zeker van te zijn dat alles in goede staat verkeert. Ook helpen we je bij het verkrijgen van een taxatierapport voor je hypotheekaanvraag. Daarnaast kunnen we je assisteren bij het vinden van de juiste notaris die de transactie in goede banen leidt.

Walter Living: Transparantie en No Cure No Pay

Bij Walter Living geloven we in transparantie en duidelijkheid. Daarom hanteren we een vast tarief van €3.950,- inclusief btw, dat je alleen betaalt als jouw bod op een woning wordt geaccepteerd en je de sleutels van jouw nieuwe plek ontvangt. Ongeacht het aantal biedingen of de duur van de reis, bieden we je onze expertise en begeleiding op basis van dit vaste tarief. We zijn er pas tevreden mee als jij tevreden bent. Dat is onze "no cure, no pay" belofte aan jou.

Dus waar wacht je nog op? Schakel Walter Living in als jouw persoonlijke buddy tijdens het hele huizenjachtavontuur. Ontdek zelf de woningen, vraag onze biedingsstrategie aan en laat ons je begeleiden bij het bieden en onderhandelen. Geniet van de vrijheid en de controle die je hebt, met de geruststelling dat Walter Living altijd voor je klaarstaat om je te ondersteunen bij elke stap van het proces. Samen kopen we jouw ideale woning!

Meer verhalen van Walter Living

Bieden met Brains: de Walter manier van kopen
Marije Smelt |

Bieden met Brains: de Walter manier van kopen

Ben je op zoek naar een uiterst effectieve manier om je droomhuis te kopen? Ons aankoopteam bij Walter Living laat je zien hoe je slim en met zelfvertrouwen een huis koopt.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar
Marije Smelt |

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar

Bij het kopen van een huis gaat het niet alleen om het vinden van de perfecte woning, maar ook om het navigeren door het complexe aankoopproces. Gelukkig is er Walter, jouw betrouwbare digitale aankoopmakelaar die je helpt bij elke stap die je moet nemen.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Bieden met Brains: de Walter manier van kopen