Bezichtiging

Bezichtiging

Wat is een bezichtiging?

Een bezichtiging is een gelegenheid waarbij je het huis kan bezoeken en de kwaliteit en staat van het huis kunt beoordelen. Het is belangrijk dat je bij een bezichting op een aantal punten let en de juiste vragen stelt.

Bezichtiging inplannen

Heb je een huis op het oog en wil je een bezichtiging plannen? Zorg dan dat je dit op tijd doet. In een oververhitte markt kun je niet altijd een bezichtiging plannen, afzeggen kan altijd. Een bezichtiging plan je eenvoudig door direct contact op te nemen met de verkopende makelaar, een belletje werkt het best.

Hoe werkt een bezichtiging?

Tijdens een bezichtiging is het belangrijk dat je de tijd neemt om het huis goed te bekijken. Vaak wordt je rondgeleid door de verkopende makelaar. Zorg dat je goed voorbereid een bezichtiging gaat doen, lees de stukken die de makelaar je toegestuurd heeft. Noteer de vragen die je hebt zodat je die niet vergeet. We hebben tien tips voor je als je een huis gaat bezichtigen.

10 tips voor een goede bezichtiging

  1. Bekijk foto's van het huis en de omgeving voordat je gaat. Bekijk ook het woningrapport van Walter, die kun je eenvoudig op walterliving.com per adres opvragen.
  2. Maak een lijst met vragen die je aan de makelaar wilt stellen tijdens de bezichtiging. Bijvoorbeeld: waarom willen de huidige bewoners verhuizen? Vanaf wanneer is de woning beschikbaar? Hoe is het contact met de buren? Zijn er veel bezichtigingen gepland? Hoe is de buurt? Hoe verloopt de bieding, is het op inschrijving? Zo ja, wanneer moet je bieding uiterlijk binnen zijn?
  3. Neem een notitieboekje en een camera mee om aantekeningen en foto's te maken.Vraag wel even aan de makelaar of je foto’s mag maken.
  4. Inspecteer de buitenkant van het huis, let op de staat van het dak, de gevel, ramen, deuren en verf.
  5. Zorg ervoor dat je op tijd bent voor de afspraak.
  6. Inspecteer het huis grondig, let op details en vraag om verduidelijking als je iets niet begrijpt. Let op de staat van de vloeren, muren, plafonds, verlichting en verwarming.
  7. Bedenk of het huis aan je verwachtingen voldoet en of je je er comfortabel voelt. Let op de grootte en indeling van elke kamer. Probeer te kijken naar de mogelijkheden van een huis, een kleur op de muur is eenvoudig aangepast.
  8. Controleer of er voldoende opbergruimte is. Waar staat de stofzuiger of de strijkplank?
  9. Bedenk of je interesse hebt om het huis te kopen en bespreek dit eventueel met je makelaar of verkoper. Vraag of er veel gegadigden zijn voor dit huis.
  10. Bezoek het huis ook op andere momenten van de dag. Een speeltuintje voor het huis kan leuk zijn of is het de hangplek van jongeren in de avond? Hoe is het verkeer tijdens de spits. Rijd op andere momenten van de dag een keer langs het huis om er achter te komen hoe de buurt dan aanvoelt.

Na een bezichting vraag je bij je Walter Expert een biedingsstrategie aan. De bevindingen van de bezichtiging deel je met hem of haar.

Bezichtigen maar!

Bezichtiging is een belangrijk onderdeel van het koopproces van een huis. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om het huis goed te inspecteren. Je Walter Expert kan je ook vooraf helpen om de juiste vragen op te stellen. En vooral; veel plezier tijdens de bezichtiging!

Meer verhalen van Walter Living

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar
Marije Smelt |

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar

Bij het kopen van een huis gaat het niet alleen om het vinden van de perfecte woning, maar ook om het navigeren door het complexe aankoopproces. Gelukkig is er Walter, jouw betrouwbare digitale aankoopmakelaar die je helpt bij elke stap die je moet nemen.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Zelf een hypotheek afsluiten? Goed te doen, maar denk wel hieraan.
Marije Smelt |

Zelf een hypotheek afsluiten? Goed te doen, maar denk wel hieraan.

Vroeger, toen de melkflessen nog van glas waren, ging je met een stapel papier onder de arm naar de hypotheekadviseur. Dit kan nog steeds, maar je kunt soms ook zelf een hypotheek afsluiten. En dat is makkelijker dan je denkt. Mits je goed bent voorbereid.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar