Hoe helpt Walter mij met het kopen van een huis?

Doordat je weet wat een huis echt waard is, zul je niet teveel bieden. Zo maak je een weloverwogen beslissing op basis van je gevoel en keiharde cijfers.

Maak gratis voor elke huis in Nederland een woningrapport aan. Je vindt dan veel informatie die makelaars normaalgesproken liever voor zichzelf houden.

Walter Aankoopbegeleiding

Je betaalt voor onze aankoopbegeleiding achteraf bij de notaris. We doen geen automatische incasso's van je bankrekening, en je zit niet vast aan een abonnement.

Als je Walter's aankoopbegeleiding hebt afgesloten krijg je de onderstaande voordelen naast het aanmaken van gratis woningrapporten voor elk huis in Nederland.

Download gratis woningrapporten

Hoe meer woningen je bekijkt, hoe beter je kunt vergelijken. Bekijk vooraf bij iedere bezichtiging het gratis woningrapport op Walter. Dan kun je nóg beter vergelijken!

Kennis is macht. Deze rapporten zijn onafhankelijk omdat ze tot standkomen op basis van volledig objectieve data.

Slim bezichtigen

Een goede koop begint bij het juiste gedrag tijdens de bezichtiging. Maakbijvoorbeeld liever géén foto’s (verkopers vinden dat lang niet altijd OK) en bespreek ook niet met je partner hoe je de meubels gaat plaatsen. Walter heeft een keurig overzicht gemaakt van de spelregels tijdens de bezichtiging. Het is niet nodig dat wij meegaan tijdens de bezichtigingen.

Account aanmaken

Met je persoonlijke Walter-Account kun je de woningen waar je eerder interesse in hebt volgen. Prijsontwikkelingen vallen dan meteen op. Je Walter account speelt ook een belangrijke rol bij de dagelijkse samenwerking met je vaste Walter Aankoopmakelaar.

Klaar om te bieden?

Zodra je een leuke woning bekeken hebt en wilt bieden, zeg dan tegen de verkoopmakelaar ‘we gaan ons beraden, u hoort nog van ons’. Met je eigen Walter-aankoopmakelaar bespreek je de woning en vraag je een biedingsstrategie aan. Je vaste aankoopmakelaar gaat voor je rekenen en komt terug met de drie bedragen; de taxatiewaarde, persoonlijk biedingsadvies en het go-all-in bedrag. Na het bespreken van deze bedragen stelt je aankoopmakelaar een professionele biedingsbrief op waarin ook je voorwaarden zijn opgenomen. Jullie hebben dagelijks contact en je kunt voortdurend vragen stellen.

Buurtanalyse

Onze uitgebreide buurtanalyse komt ter sprake tijdens de waarde-bespreking. De waarde is namelijk niet alleen afhankelijk van vierkante meters en bakstenen. De buurt en het type woning zijn ook factoren die je mee moet nemen in je beslissingen.

Onderhandelen

Altijd correct onderhandelen zit in onze genen. Over de laagst mogelijke prijs, over je voorwaarden en wensen. Let op: onderhandelen kan alleen professioneel zijn op basis van objectieve argumenten. Alleen dan is een verkopende makelaar bereid om de gesprekken gemotiveerd aan te gaan.

Gunfactor versterken

Ons woningrapport is een formidabel middel om scherp, maar zuiver te onderhandelen. De gunfactor blijft zo overeind.

Bouwkundige keuring

Met een bouwkundige keuring voldoe je aan je wettelijke onderzoeksplicht, maar niet iedere verkoper vindt zo’n keuring even leuk. De oplossing die wij daarvoor bedacht hebben: onze bouwkundige komt pas als er een akkoord is over de prijs. Binnen de drie dagen bedenktijd proberen wij de keuring te regelen. Bij appartementen controleren wij het VVE-onderhoudsplan of de mogelijke schulden (die jij dan automatisch overneemt!). Soms is dit aanleiding om de prijs nog verder te drukken.

Juiste notaris

Wij helpen je zoeken naar een betaalbare notaris die goed bekend staat. Alle notarissen doen ongeveer hetzelfde kunstje. Er is dus alle reden om vooral naar de prijs te kijken. Toch zijn er ook kwaliteitsverschillen. Bij sommige notarissen gaat er nooit iets mis, bij anderen…

Officieel taxatierapport

De bank wil vrijwel altijd een officieel taxatierapport. Dit kostbare rapport leveren wij op maat, zonder extra kosten. Geen enkele andere aankoopmakelaar heeft dit in het pakket en dat is merkwaardig. Immers, het gevalideerde taxatierapport bepaalt of je financiering krijgt.

Juridische vraagbak

Jouw eigen Walter-jurist is altijd bereikbaar. Heb je gedurende de rit juridische vragen? Zonder extra kosten staat onze jurist overdag voor je klaar. Zonder wachttijd.

Controle koopakte door een jurist

De voorlopige akte wordt opgemaakt door de verkopende makelaar (in de regio Amsterdam door de notaris). Die makelaar werkt voor deverkoper en is dus partijdig! Om mogelijke nadelige bepalingen op te sporenbeoordeelt een Walter-jurist de koopakte voordat je gaat tekenen. Een makelaar is noueenmaal geen jurist.

Bewaken van belangrijke datums

Als je een financieringsvoorwaarde hebt laten opnemen in de koopakte, dan moet de datum waarop die voorwaarde verloopt in de gaten worden gehouden om boetes te vermijden. En zo moet er meer in de gaten worden gehouden, je recht op een eindinspectie doorlinken bijvoorbeeld. Walter is je agenda!

Nazorg

Ons team van juristen staat tot 6 maanden na sleuteloverdracht volledig tot jouw beschikking. Zo levert Walter dus ook nazorg voor bijvoorbeeld verborgen gebreken. Je kunt als Walter klant gedurende deze periode kosteloos om juridisch advies vragen.

Garanties

Je hoeft niet aan te betalen. We vertrouwen je en gaan vast aan de slag. Ons vaste tarief wordt via de notaris verrekend op de dag van de overdracht. Je hoeft niets aan te betalen, er is geen startgeld en er zijn geen onzinnige ‘dossierkosten’.

  • No-cure, no-pay. Als de koop om welke reden dan ook niet doorgaat ben je ons niets verschuldigd en ben je een volgende keer weer even welkom. Ging je eerder akkoord met de bedongen koopprijs, maar haak je later af, dan berekenen wij wel de externe kosten die wij gemaakt hebben. Het kan dan alleen maar gaan om de kosten van de bouwkundige keuring en de kosten van het taxatierapport voor de bank.
  • Eerlijke referenties via Trustpilot. Trustpilot staat bekend om zijn strenge beleid en toont alleen eerlijke beoordelingen.

Meer verhalen van Walter Living

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar
Marije Smelt |

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar

Bij het kopen van een huis gaat het niet alleen om het vinden van de perfecte woning, maar ook om het navigeren door het complexe aankoopproces. Gelukkig is er Walter, jouw betrouwbare digitale aankoopmakelaar die je helpt bij elke stap die je moet nemen.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Zelf een hypotheek afsluiten? Goed te doen, maar denk wel hieraan.
Marije Smelt |

Zelf een hypotheek afsluiten? Goed te doen, maar denk wel hieraan.

Vroeger, toen de melkflessen nog van glas waren, ging je met een stapel papier onder de arm naar de hypotheekadviseur. Dit kan nog steeds, maar je kunt soms ook zelf een hypotheek afsluiten. En dat is makkelijker dan je denkt. Mits je goed bent voorbereid.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar