#mijnhuis - Thuis bij Johan.

#mijnhuis - Thuis bij Johan.
Mijn huis past op dit moment perfect bij mijn leven.

Welke waarde geef je aan je eigen huis? Want naast waarde in geld, heeft jouw thuis natuurlijk ook een emotionele waarde. Lees in de blogserie #mijnhuis wat een huis een thuis kan maken.

Johan is een volbloed ondernemer. Hij is eigenaar van meerdere escape rooms in Nederland, waarvan er eentje in hartje Amsterdam te vinden is. Middenin het centrum zelfs. Boven deze escape room, aan de Prins Hendrikkade, woont Johan.

Wat maakt van jouw huis een thuis?

Op dit moment past mijn huis perfect bij mijn leven. Als ik de trap afloop, ben ik bij de zaak. Dus mocht er iets zijn, dan ben ik er direct. Het voordeel is ook dat het op steenworp afstand is van alle bedrijvigheid in de stad. Dat is iets waar ik op dit moment erg blij van word.

Ik ben opgegroeid in Limburg, maar voel me echt een Amsterdammer. Als ik dan naar buiten kijk en uitkijk over het IJ, kan ik uren dagdromen.

Wat vind je het allermooiste aan je huis?

De ruime woonkamer met geweldig uitzicht, dat is wat ik erg blij mee ben. Als ik aan de keukentafel zit te werken, kijk ik af en toe naar buiten. Ik ben opgegroeid in Brabant, maar voel me echt een Amsterdammer. Als ik dan naar buiten kijk en uitkijk over het IJ, kan ik uren dagdromen.

Het grote voordeel, maar soms ook een nadeel, is dat ik mijn werk dichtbij heb. Tot nu toe zie ik alleen de voordelen van zo dichtbij mijn werk wonen. Maar dat kan veranderen in de toekomst. Voor nu is het prima, maar misschien denk ik er later wel anders over. Praktisch is het wel, moet ik zeggen.

Wat heb je eraan veranderd?

Vooral de inrichting. Die was niet om aan te gluren. Toen ik erin kwam heb ik er alles uitgegooid en nieuwe spullen aangeschaft. Ik zou me nooit echt thuis gevoeld hebben als ik dat niet had gedaan. Dan zou het zomaar een woning zijn, dat voelt niet prettig.

Het geeft ook wel een bepaalde rust, dat ik niet iets hoef te doen aan mijn huis. Het is goed zoals het is.

Wat zou je huis nóg beter maken?

Ik huur mijn huis en de verhuurder is niet altijd even stipt met onderhoud. Dat zou zeker mogen veranderen. Als het mijn eigen huis was geweest, had ik zeker de handen uit de mouwen gestoken en sommige zaken aangepakt. Het geeft ook wel een bepaalde rust, dat ik niet iets hoef te doen aan mijn huis. Het is goed zoals het is. Ik ben een gelukkig mens in dit huis, op dit moment.

Hoe ziet jouw ultieme droomhuis eruit?

Ik kan dromen van een gezellig oud huis, met alle gemakken van een nieuwbouwwoning. Voorlopig blijft dat nog wel even bij dromen, ben ik bang. Haha! Maar wie weet woon ik over een aantal jaren in een karakteristiek, fijn huisje.


Naast emotionele waarde, wat jouw huis een thuis maakt, heb je feiten die de basis vormen voor een woningwaardebepaling. Walter leert je alles wat je wil weten voordat je een huis koopt; gedetailleerde informatie over de buurt, lokale markt, het huis, de risico's en de kansen. Je vindt het allemaal op Walter Living.


Meer verhalen van Walter Living

Een stad is geen IKEA kast.
Edwin Hans |

Een stad is geen IKEA kast.

Een stad is een stuk complexer dan een bouwpakket. Walter analyseert woonplaatsen om te kijken wat een plek populair maakt bij huizenkopers.

Opiniestukken · 6 minuten leestijd
Kijkje in de keuken: Alle zoekresultaten snel op je scherm. Dit is hoe ons autocomplete component werkt.
Marcel de Graaf |

Kijkje in de keuken: Alle zoekresultaten snel op je scherm. Dit is hoe ons autocomplete component werkt.

In deze serie technische artikelen nemen we je mee achter de schermen. Zo werkt ons autocomplete component waarmee je eenvoudig en snel een waarderapport kunt maken.

Achter de schermen · 4 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Een stad is geen IKEA kast.