Walters winnende bod voor Jesse Buitenhuis.

Walters winnende bod voor Jesse Buitenhuis.

Na een aantal keer achter het net gevist te hebben, werd Jesse gewezen op Walter Living. "Met Walter had ik binnen no-time een uitgewerkt biedingsvoorstel binnen. Dat vormde de basis voor de strategie die ik samen met mijn vrouw Vera bepaalde, waarmee we een scherp bod deden op het huis. En het is gelukt! Binnen een dag hoorden we dat ons bod de winnaar was."

We wilden niet nog een woning aan onze neus voorbij laten gaan, dus besloten we hulp in te schakelen.

Al bij de start van hun huizenjacht wisten Jesse en Vera dat overbieden geen uitzondering op de regel meer is. "Om kans te maken op een huis in het centrum van Utrecht moet je tijdens de bezichtiging eigenlijk al weten wat je gaat bieden. We hadden al een flink aantal huizen bekeken en een paar keer een bod gedaan. En zelfs al eens € 40.000 boven de vraagprijs geboden. Flink balen natuurlijk toen we hoorden dat het bod niet geaccepteerd was. We wilden niet nog een woning aan onze neus voorbij laten gaan, dus besloten we hulp in te schakelen." Voordat Jesse contact zocht met Walter had hij die week twee woningen bezichtigd. De strategie was duidelijk: meerdere huizen bekijken en op meerdere huizen bieden.

Hoe ben je bij Walter Living terechtgekomen?

Vera en ik zochten al een tijdje naar een koophuis. Maar de huizenmarkt kan behoorlijk wat stress opleveren. Ik werk in de ICT en vroeg me af of er geen online partij was die ons kon ondersteunen. Met onze vorige bieding maakten we gebruik van de cijfers die we vonden op het Kadaster en Calcasa, maar deze data alleen was niet genoeg om een weloverwogen keuze te maken. Mijn zwager wees me op Walter Living.

Aankoopmakelaar vs. Walter Living

Vera ging liever in zee met een aankoopmakelaar, maar ik wilde eigenlijk graag Walter proberen. Gelukkig was het direct raak! Zo’n aankoopmakelaar is erg duur en bij het zoeken naar een juiste woning hadden we niet echt hulp nodig. Er zijn wel een paar verschillen: de aankoopmakelaar is daadwerkelijk bij de bezichtiging aanwezig zodat-ie je kan wijzen op eventuele gebreken en je betaalt pas nadat het bod is geaccepteerd. Het grootste verschil is toch wel de prijs. Walter betaal je € 3.950 en is direct beschikbaar. Dat gaf voor ons de doorslag om Walter te proberen.

Waar heb je het meeste aan gehad?

Walter was super snel en ontzettend goed bereikbaar. Op vrijdag had ik contact via WhatsApp om meer uitleg te krijgen over Walter. Tijdens dat gesprek heb ik Walter geactiveerd en sprak ik direct via een videogesprek met Walter Expert Menno. Het was zo fijn dat we direct konden handelen en dat we nog even naar onze vorige bieding hebben gekeken. Zo zagen we precies hoeveel we hadden moeten bieden om kans te maken op de woning. Het bleek dat we er minstens 15.000 euro naast zaten.

In Walter vind je een heldere onderbouwing van de strategie. Ook de keuze om hoog of laag in te zetten vond ik geniaal. Hierdoor kozen we ervoor om twee biedingen te doen: een lagere bieding op het ene huis en “all-in” op het huis van onze voorkeur.

Het lijkt lastig om puur te vertrouwen op data en op basis daarvan een beslissing te maken. Toch hadden we binnen twee uur een biedingsstrategie in handen en een dag later het winnende bod.

Is Vera inmiddels ook overtuigd?

Ja, tuurlijk! Nu we kunnen verhuizen is ze zeker overtuigd. Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing en je wil toch graag iemand die met je meedenkt. Menno heb ik niet eens ontmoet, maar toch ervoer ik het contact als persoonlijk en prettig. Ook heeft het hele verhaal ons flink wat geld bespaard. We hoorden van de makelaar dat er veertig andere biedingen waren en dat ons bod niet veel hoger was dan dat van anderen. Dit was voor ons de bevestiging dat we niet overboden hadden.

Zou je Walter aanbevelen voor het bepalen van een openingsbod?

Vera zou voordat we Walter kenden misschien eerder voor een aankoopmakelaar kiezen. Dat ligt aan het persoonlijke contact en de fysieke bevestiging tijdens zo’n bezichtiging. Dit hebben we beiden bij Walter absoluut niet gemist. Wel was het een kleine drempel om vooraf te betalen, dat is bij een aankoopmakelaar anders, maar de kosten zijn dusdanig laag dat ik de gok wel durfde te wagen. Als ik vrienden vertel dat ik met hulp van Walter een winnend bod maakte, blijft het wel even stil. Voor sommigen is het nog lastig om te vertrouwen op data en op basis daarvan zo’n grote beslissing te maken. Maar ik kan het iedereen zeker aanraden.

Meer verhalen van Walter Living

Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis?
Marije Smelt |

Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis?

Walter vergelijkt de vraagprijs met de als-nieuwwaarde en kan je zo precies vertellen voor hoeveel je kan verbouwen en wat de maximale waarde is na verbouwing.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wat is het effect van een energielabel op de woningwaarde?
Aimée Schuurmans |

Wat is het effect van een energielabel op de woningwaarde?

Ontdek het effect dat een maximale verduurzaming van je huis heeft op de waarde van je huis en weet of zo'n grote grote investering het waard is.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis?