Samen met Walter op huizenjacht heb je de beste informatie op het beste moment.

Samen met Walter op huizenjacht heb je de beste informatie op het beste moment.

Laten we eerlijk zijn. Je koopt niet elke dag een huis. Sterker nog, een huis kopen doe je waarschijnlijk maar één keer of misschien een paar keer in je hele leven. Aangezien het niet je dagelijks brood is, is het bijna onmogelijk om alles wat op je afkomt tijdens de huizenjacht in goede banen te leiden. Zeker in een markt die actief ontransparant wordt gehouden. Het is ontzettend moeilijk om door de gladde praatjes heen te prikken en duidelijke antwoorden te krijgen op al je vragen. Met Walter helpen we je door op het juiste moment de juiste informatie beschikbaar te maken. Hoe we dat doen? Dat leggen we hieronder uit.

Huizen zoeken met alle informatie

Waarschijnlijk begint je zoektocht naar een huis waar die voor iedereen begint: online. Als je een bepaalde zoekopdracht hebt uitstaan aan de hand van je wensen en budget, kan je er zomaar achter komen dat je voor de gek wordt gehouden. Een huis dat je eerder online tegen bent gekomen staat plotseling ‘aangeboden sinds vandaag.’

Zodra je naar een huis kijkt die vaker online heeft gestaan, geeft de plugin aan dat deze al eerder voorbij is gekomen.

Dit kat-en-muis spelletje ben je voor met de browser-extensie Betrap de Makelaar van Walter Living. Zodra je naar een huis kijkt die vaker online heeft gestaan, geeft de plugin aan dat deze al eerder voorbij is gekomen. Via de extensie zie je precies wanneer het huis eerder online heeft gestaan en voor welke vraagprijs.

Bezichtig een huis met de juiste voorkennis

Als je een huis bent tegengekomen dat je interessant lijkt, plan je een bezichtiging. Het is handig om alvast je huiswerk gedaan te hebben voordat je het huis binnenstapt. Als je weet wat een huis waard is en of je risico loopt op bijvoorbeeld een rotte fundering, kan je objectiever kijken naar de woning. Ook kan kennis van de waarde en de lokale markt je helpen de juiste vragen te stellen aan de makelaar.

Wij doen al je huiswerk gebaseerd op data waar moeilijk aan te komen is als consument.

De geautomatiseerde woningwaarde rapporten van Walter vertellen je alles wat je moet weten. Wij doen al je huiswerk gebaseerd op data waar moeilijk aan te komen is als consument. Zo analyseren wij dagelijks miljoenen datapunten van bijvoorbeeld het Kadaster en het CBS om je een goed beeld te geven van de waarde van een huis. Al is een huis dan nog zo mooi opgepoetst zijn voor de bezichtiging, kan jij je vasthouden aan keiharde feiten.

Bepaal je bod op basis van data en ervaring

Zodra je beslist dat je een huis echt de moeite waard vindt, moet je gaan denken aan het uitbrengen van een bod. Soms krijg je bijna geen tijd om een goed bod samen te stellen. Zeker niet als de verkoopmakelaar druk op de ketel probeert te houden. Toch komt bij het doen van een bod veel meer kijken dan alleen maar een bedrag roepen. Een makelaar kan wel zeggen dat er heftig wordt overboden, maar hoe weet je dat zeker?

Met Walter krijg je direct toegang tot 100 referentiepanden en krijg je inzicht in het biedgedrag in het buurt. Samen met een Walter Expert kijk je naar de feiten van een woning en stel je het beste bod samen voor de specifieke situatie. Wij rekenen een drie strategieën uit die in de huidige markt een goede kans maken. In combinatie met wat jij geobserveerd hebt tijdens de bezichtiging, stel je met onze hulp het perfecte bod samen.

Dankzij onze data en ervaring hoeft het samenstellen van het beste bod niet lang te duren. Je kan dezelfde dag van de bezichtiging een goed onderbouwd bod doen met Walter.

Kies de voorwaarden van je bod

Je moet altijd meteen de voorwaarden meesturen met het bedrag dat je wil bieden. Deze voorwaarden zijn bijvoorbeeld het voorbehoud van financiering, wanneer je het huis daadwerkelijk krijgt (ook wel het passeren van een huis genoemd) en een eventuele bouwtechnische keuring. Deze voorwaarden beschermen je als koper en kunnen zwaar meetellen bij de acceptatie van een bod.

Om je zo goed mogelijk de onderhandeling in te laten gaan behandelen we de voorwaarden als we je helpen een bod samen te stellen. Samen zorgen we ervoor dat de beste voorwaarden in het bod zijn bijgesloten. Wij schrijven een biedingsbrief die je 1 op 1 door kan sturen naar de makelaar.

Wordt je bod niet geaccepteerd? Met Walter helpen we je ook bij een volgende bieding. We helpen je net zolang totdat je kunt verhuizen.

Krijg alle hulp die je nodig hebt bij het kopen van een huis

Verliefd worden op een huis kan je zelf. Walter staat voor je klaar met de juiste info op het juiste moment, juist als het spannend wordt. Geen gladde praatjes of dubbele belangen. Wij willen dat jij goed geïnformeerd en met vertrouwen een huis kan kopen.

Ook voor vragen over het vervolg kan je bij ons terecht. Kunnen we je zelf niet helpen? Dan sturen we je graag door naar een van onze vertrouwde partners.

Samen met Walter een huis kopen?

Ontdek wat de perfecte biedingsstrategie is voor jouw droomhuis. Voor € 3.950,- stellen we een biedingsstrategie samen en helpen we je net zolang totdat je kunt verhuizen. Waar wacht je nog op? Boek een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten.

Meer verhalen van Walter Living

Bieden als een baas webinar.
Marije Smelt |

Bieden als een baas webinar.

Betaal nooit teveel voor je volgende huis. Leer hoe je moet bieden op een woning en hoe wij het winnende bod voor je uitrekenen. Meld je gratis aan.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
10 subtiele kenmerken voor goed wonen.
Edwin Hans |

10 subtiele kenmerken voor goed wonen.

Bij een bezichtiging is er al zoveel waar je rekening mee moet houden, dat subtiele kenmerken voor goed wonen je kunnen ontgaan. In eerste instantie zal je er een woning niet meteen op afwijzen of kopen. Totdat je bewust wordt van deze 10 kenmerken. Dan wil je niet meer anders.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Bieden als een baas webinar.