Walter Blog

Laat je niet gek maken. Krijg grip op je huizenjacht.

Huis kopen & bieden ·Om je te helpen tijdens je huizenjacht hebben wij alle informatie over het kopen en bieden op een huis verzameld. Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? Hoe formuleer je het beste openingsbod? Op deze pagina vind je alle tips & tricks om slimmer op huizenjacht te gaan.

Wat is mijn huis waard?

Wat is mijn huis waard? Bereken de actuele waarde van een woning binnen een paar seconden met de online tools van Walter Living. Met heldere toelichting over de waardebepaling.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Bieden met Brains: de Walter manier van kopen

Bieden met Brains: de Walter manier van kopen Ben je op zoek naar een uiterst effectieve manier om je droomhuis te kopen? Ons aankoopteam bij Walter Living laat je zien hoe je slim en met zelfvertrouwen een huis koopt.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Walter Living vs. een traditionele aankoopmakelaar

Walter Living vs. een traditionele aankoopmakelaar ls het gaat om het kopen van jouw droomhuis, zijn er meestal twee opties: de traditionele route met een aankoopmakelaar of de moderne, data-gestuurde aanpak met Walter Living.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
Een stappenplan voor het kopen van een huis

Een stappenplan voor het kopen van een huis In deze uitgebreide handleiding nemen we je mee door elke stap van het kopen van een huis in Nederland, zowel vóór als na het winnen van een bod.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Succesvol bieden een huis: 10 expert tips van Walter Living

Succesvol bieden een huis: 10 expert tips van Walter Living Lees de waardevolle tips en adviezen om je te helpen succesvol te bieden op een huis, met de ondersteuning van Walter aan jouw zijde.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
De extra voordelen van de Walter Aankoopservice na het winnen van een bieding

De extra voordelen van de Walter Aankoopservice na het winnen van een bieding We nemen de stress en zorgen weg die vaak gepaard gaan met de praktische en juridische aspecten van het kopen van een huis. Lees wat Walter doet nadat je het winnend bod hebt uitgebracht.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Waarom vertrouwen op data bij het bieden op een huis?

Waarom vertrouwen op data bij het bieden op een huis? Walter biedt de mogelijkheid om te vertrouwen op data-analyse om het biedingsproces te optimaliseren. In dit artikel zullen we de voordelen bespreken van het gebruik van data-analyse bij het bieden op een huis.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Stappen om succesvol een huis te kopen met Walter

Stappen om succesvol een huis te kopen met Walter Het kopen van een huis kan een uitdagend avontuur zijn. Bij Walter Living begrijpen we dat en daarom bieden we jou de mogelijkheid om ons als jouw persoonlijke buddy in te schakelen tijdens dit hele proces.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Hoe Walter je helpt om de waarde van een huis te bepalen

Hoe Walter je helpt om de waarde van een huis te bepalen Bij Walter Living begrijpen we het belang van een accurate waardebepaling en daarom willen we graag laten zien hoe Walter je kan helpen bij het bepalen van de waarde van een huis.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
De 10 voordelen als je Walter inschakelt als je aankoopmakelaar

De 10 voordelen als je Walter inschakelt als je aankoopmakelaar Twijfel je of Walter je kan helpen met het kopen van een huis? Profiteer van deze 10 voordelen als je Walter inschakelt als je digitale aankoopmakelaar.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar Bij het kopen van een huis gaat het niet alleen om het vinden van de perfecte woning, maar ook om het navigeren door het complexe aankoopproces. Gelukkig is er Walter, jouw betrouwbare digitale aankoopmakelaar die je helpt bij elke stap die je moet nemen.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Welke eenmalige kosten horen bij het kopen van een huis?

Welke eenmalige kosten horen bij het kopen van een huis? Kan je een huis kopen als je niet minimaal 10% van de waarde in cash hebt? Leer de waarheid over de extra kosten die komen kijken bij het kopen van een huis.

Walter Experts · 8 minuten leestijd
Meest voorkomende ontbindende voorwaarden

Meest voorkomende ontbindende voorwaarden Bieden onder ontbindende voorwaarden geeft jou als koper meer zekerheid. Dit zijn de meest voorkomende.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
Zelf een hypotheek afsluiten? Goed te doen, maar denk wel hieraan.

Zelf een hypotheek afsluiten? Goed te doen, maar denk wel hieraan. Vroeger, toen de melkflessen nog van glas waren, ging je met een stapel papier onder de arm naar de hypotheekadviseur. Dit kan nog steeds, maar je kunt soms ook zelf een hypotheek afsluiten. En dat is makkelijker dan je denkt. Mits je goed bent voorbereid.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Bieden als een baas webinar.

Bieden als een baas webinar. Betaal nooit teveel voor je volgende huis. Leer hoe je moet bieden op een woning en hoe wij het winnende bod voor je uitrekenen. Meld je gratis aan.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Het einde van de makelaar?

Het einde van de makelaar? In de Spaarpodcast maakt Robin Seetz persoonlijke financiën toegankelijk voor iedereen. Afgelopen week was het de beurt aan Walter Living-oprichter Steven om aan te schuiven.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking

Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking Walter Living start samenwerking met Centraal Beheer om woningzoekers beter te kunnen begeleiden in de huidige oververhitte woningmarkt.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Wat bepaalt de waarde van een huis?

Wat bepaalt de waarde van een huis? Makelaars roepen 'locatie, locatie, locatie!', maar er zijn meer zaken die invloed hebben op de waarde van een huis.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Verbouwen. Wat is slim en wat niet? Walter in gesprek met @fundamakeovers

Verbouwen. Wat is slim en wat niet? Walter in gesprek met @fundamakeovers Bekijk hieronder de Walter Webinar terug waar Beitske de Jong en Steven van Wel in gesprek gingen over verbouwen.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
Speciale Webinar: In gesprek met Beitske de Jong van @fundamakeovers

Speciale Webinar: In gesprek met Beitske de Jong van @fundamakeovers Koop je een huis om in te leven of voor de winst? Steven gaat in gesprek met Beitske over het kopen van een huis.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Samen met Walter op huizenjacht heb je de beste informatie op het beste moment.

Samen met Walter op huizenjacht heb je de beste informatie op het beste moment. Met Walter helpen we je door op het juiste moment de juiste informatie beschikbaar te maken. Hoe we dat doen? Dat leggen we hieronder uit.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
10 subtiele kenmerken voor goed wonen.

10 subtiele kenmerken voor goed wonen. Bij een bezichtiging is er al zoveel waar je rekening mee moet houden, dat subtiele kenmerken voor goed wonen je kunnen ontgaan. In eerste instantie zal je er een woning niet meteen op afwijzen of kopen. Totdat je bewust wordt van deze 10 kenmerken. Dan wil je niet meer anders.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
10 verrijkende woning-eigenschappen die het verschil maken.

10 verrijkende woning-eigenschappen die het verschil maken. We weten meestal goed hoeveel kamers een woning moet hebben, maar juist de verhouding van die vertrekken bepaalt hoe je er straks kunt leven.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
10 sociale factoren die een buurt gezellig maken

10 sociale factoren die een buurt gezellig maken Vergeet de buurt niet op de buurt te letten als je een huis gaat bezichtigen. In dit laatste deel van de Walter Buurtgids verkennen we 10 sociale factoren die een buurt gezellig maken.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
10 spontane eigenschappen die goed zijn voor contact met de buurt

10 spontane eigenschappen die goed zijn voor contact met de buurt Sta je op het punt een huis te kopen? De Walter Buurtengids vertelt je welke eigenschappen van de buurt goed voor je zijn en dus mede je woongenot bepalen.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
10 kleine dingen in je buurt om van te genieten

10 kleine dingen in je buurt om van te genieten Een groot onderdeel van je woongenot heeft te maken met de buurt. Lees meer over 10 kleine dingen in de buurt waar je op kunt letten bij de bezichtiging in dit eerste deel van de serie.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Voorlopig of definitief energielabel: wat zegt dat nou precies?

Voorlopig of definitief energielabel: wat zegt dat nou precies? In 2015 werd er voor elk Nederlands huis een voorlopig energielabel verstrekt. Maar dat zegt eigenlijk niet zoveel. Walter geeft je het verschil tussen voorlopig en definitief en waarom het zo belangrijk is.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019.

Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019. De stijging in de WOZ en huizenwaarde is niet per se gelijk. Dit waren de 10 gemeentes die de WOZ in 2019 wel heel hoog instaken.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Waarom zijn referentiepanden belangrijk voor mijn woningwaarde?

Waarom zijn referentiepanden belangrijk voor mijn woningwaarde? Waarom zijn referentiepanden belangrijk? Lees waarom Walter meer dan tweehonderd vergelijkbare huizen checkt om de woningwaarde in te schatten.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Waarom kies je voor een bouwkundige keuring bij het kopen van een huis?

Waarom kies je voor een bouwkundige keuring bij het kopen van een huis? Als je een bod gaat doen is het niet per se nodig om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Walter legt uit en helpt je jouw keuze te onderbouwen.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis?

Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis? Walter vergelijkt de vraagprijs met de als-nieuwwaarde en kan je zo precies vertellen voor hoeveel je kan verbouwen en wat de maximale waarde is na verbouwing.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wat is het effect van een energielabel op de woningwaarde?

Wat is het effect van een energielabel op de woningwaarde? Ontdek het effect dat een maximale verduurzaming van je huis heeft op de waarde van je huis en weet of zo'n grote grote investering het waard is.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het?

Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het? De Belastingdienst ziet jouw woongenot als bron van inkomsten; het eigenwoningforfait. Leer wat het is en hoe je het berekent in 2020.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
WOZ bezwaar maken. Hoe doe je dit en waar let je op?

WOZ bezwaar maken. Hoe doe je dit en waar let je op? Geen zin om meer belastingen en heffingen te betalen door een hoge WOZ waarde? Zo maak je een succesvol bezwaarschrift.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Top 10 meest gestelde vragen bij bezwaar tegen een WOZ-waarde 2020.

Top 10 meest gestelde vragen bij bezwaar tegen een WOZ-waarde 2020. Hoe maak je bezwaar tegen de WOZ waarde? Wij geven antwoord op de 10 meest gestelde vragen tijdens het bezwaar maken tegen de WOZ waarde.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
De voordelen en nadelen van een lage WOZ-waarde.

De voordelen en nadelen van een lage WOZ-waarde. Met een lage WOZ waarde betaal je onder andere minder heffingen en belastingen. Lees meer over alle voordelen en nadelen van een lage WOZ.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Bieden op een populair huis? Dit is hoe je kans maakt.

Bieden op een populair huis? Dit is hoe je kans maakt. Heb jij een populair huis op het oog? Dit is wat je kan verwachten als je gaat bieden op een huis met meerdere geïnteresseerden.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.

Feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis. Ga jij bieden op een huis? Ga goed voorbereid op pad. Lees alle feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Van koopakte tot verhuizing. Dit zijn de laatste stappen. (huis kopen deel 5)

Van koopakte tot verhuizing. Dit zijn de laatste stappen. (huis kopen deel 5) Wat moet er gebeuren voordat je daadwerkelijk kan verhuizen naar je koopwoning? Weet wat je moet doen na het tekenen van je koopakte tot aan de eigendomsoverdracht.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
De voordelen en nadelen van een hoge WOZ waarde.

De voordelen en nadelen van een hoge WOZ waarde. In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een hoge WOZ waarde en wat dit voor jou kan betekenen.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Het voorlopig koopcontract tekenen (huis kopen deel 4).

Het voorlopig koopcontract tekenen (huis kopen deel 4). Een voorlopig koopcontract is niet zo 'voorlopig' als je denkt. In Huis Kopen deel IV vertellen we wat een koopakte of voorlopig koopcontract eigenlijk is.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Waarom heb je een taxatierapport nodig?

Waarom heb je een taxatierapport nodig? Je hebt een taxatierapport nodig om een hypotheek af te kunnen sluiten, of als je deze tussentijds wil aanpassen. Je hebt niet altijd een gevalideerd taxatierapport nodig. Wil je weten wat de alternatieven voor een taxatierapport zijn? Lees dan vooral verder.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wees slim met bieden en onderhandelen (huis kopen deel 3)

Wees slim met bieden en onderhandelen (huis kopen deel 3) Onderhandelen, een cruciale stap als je een huis gaat kopen. In Huis Kopen deel III geven je onze tips op een rijtje.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? (huis kopen deel 2)

Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? (huis kopen deel 2) Het is belangrijk om een twee brillen op te zetten tijdens bezichtigen: de roze waarmee je verliefd kan worden op het huis, en een computerbril die objectief kijkt naar het pand.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Vind een huis dat bij je past (huis kopen deel 1)

Vind een huis dat bij je past (huis kopen deel 1) Hoe vind je een huis dat bij je past? De eerste keer de sleutel omdraaien in je eigen stek geeft een fantastisch gevoel. Dit is hoe je bepaalt wat voor een huis je moet zoeken.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig?

WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig? In januari wordt de WOZ waarde van je huis opnieuw bepaald. We bespreken wat het precies en wat dit voor jou betekent?

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Calcasa waarderapport.

Calcasa waarderapport. Met een Calcasa rapport krijg je tegen betaling inzicht in de waarde van je eigen huis. Bij Walter Living krijg je inzicht in de actuele waarde van je huis, gratis en voor niks. Met de Walter Score kan je dubbel checken of een huis daadwerkelijk waard is wat je verwacht.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Zoek huizen op Funda in Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam. Check de waarde bij Walter Living.

Zoek huizen op Funda in Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam. Check de waarde bij Walter Living. Of je op zoek bent naar een huis in Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam: je begint de zoektocht meestal bij Funda. Handig, want op Funda vind je alle huizen die momenteel op de markt zijn en hun vraagprijs.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Is het tijd om te kopen of blijf je nog even huren? Dit zijn de voor- en nadelen.

Is het tijd om te kopen of blijf je nog even huren? Dit zijn de voor- en nadelen. Ga je kopen of blijf je huren? Om het wikken en wegen iets makkelijker te maken, hebben wij de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.