Walter Post

Laat je niet gek maken. Krijg grip op je huizenjacht.

Huis kopen & bieden ·Om je te helpen tijdens je huizenjacht hebben wij alle informatie over het kopen en bieden op een huis verzameld. Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? Hoe formuleer je het beste openingsbod? Op deze pagina vind je alle tips & tricks om slimmer op huizenjacht te gaan.

Gratis webinar - donderdag 14 mei 2020 om 10:00 uur.

Gratis webinar - donderdag 14 mei 2020 om 10:00 uur. Sta je op het punt een huis te kopen in deze tijden van corona? Met een biedingstrategie van Walter Living bied je snel, slim en nooit te veel op je volgende thuis.

Corona & de woningmarkt · 1 minuut leestijd
Top 10 gemeentes waar de WOZ waarde 2020 harder is gestegen dan de woningwaarde.

Top 10 gemeentes waar de WOZ waarde 2020 harder is gestegen dan de woningwaarde. Langzaam maar zeker zijn alle WOZ waardes van 2020 bekend. In deze top 10 gemeenste gemeenten van Nederland zit je met een bezwaar tegen de WOZ waarde van 2020 waarschijnlijk wel goed.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
Voorlopig of definitief energielabel: wat zegt dat nou precies?

Voorlopig of definitief energielabel: wat zegt dat nou precies? In 2015 werd er voor elk Nederlands huis een voorlopig energielabel verstrekt. Maar dat zegt eigenlijk niet zoveel. Walter geeft je het verschil tussen voorlopig en definitief en waarom het zo belangrijk is.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019.

Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019. De stijging in de WOZ en huizenwaarde is niet per se gelijk. Dit waren de 10 gemeentes die de WOZ in 2019 wel heel hoog instaken.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Waarom zijn referentiepanden belangrijk voor mijn woningwaarde?

Waarom zijn referentiepanden belangrijk voor mijn woningwaarde? Waarom zijn referentiepanden belangrijk? Lees waarom Walter meer dan tweehonderd vergelijkbare huizen checkt om de woningwaarde in te schatten.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Waarom kies je voor een bouwkundige keuring bij het kopen van een huis?

Waarom kies je voor een bouwkundige keuring bij het kopen van een huis? Als je een bod gaat doen is het niet per se nodig om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Walter legt uit en helpt je jouw keuze te onderbouwen.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis?

Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis? Walter vergelijkt de vraagprijs met de als-nieuwwaarde en kan je zo precies vertellen voor hoeveel je kan verbouwen en wat de maximale waarde is na verbouwing.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wat is het effect van een energielabel op de woningwaarde?

Wat is het effect van een energielabel op de woningwaarde? Ontdek het effect dat een maximale verduurzaming van je huis heeft op de waarde van je huis en weet of zo'n grote grote investering het waard is.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het?

Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het? De Belastingdienst ziet jouw woongenot als bron van inkomsten; het eigenwoningforfait. Leer wat het is en hoe je het berekent in 2020.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
WOZ bezwaar maken. Hoe doe je dit en waar let je op?

WOZ bezwaar maken. Hoe doe je dit en waar let je op? Geen zin om meer belastingen en heffingen te betalen door een hoge WOZ waarde? Zo maak je een succesvol bezwaarschrift.

Walter Experts · 4 minuten leestijd
Top 10 meest gestelde vragen bij bezwaar tegen een WOZ-waarde 2020.

Top 10 meest gestelde vragen bij bezwaar tegen een WOZ-waarde 2020. Hoe maak je bezwaar tegen de WOZ waarde? Wij geven antwoord op de 10 meest gestelde vragen tijdens het bezwaar maken tegen de WOZ waarde.

Walter Experts · 5 minuten leestijd
De voordelen en nadelen van een lage WOZ-waarde.

De voordelen en nadelen van een lage WOZ-waarde. Met een lage WOZ waarde betaal je onder andere minder heffingen en belastingen. Lees meer over alle voordelen en nadelen van een lage WOZ.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Bieden op een populair huis? Dit is hoe je kans maakt.

Bieden op een populair huis? Dit is hoe je kans maakt. Heb jij een populair huis op het oog? Dit is wat je kan verwachten als je gaat bieden op een huis met meerdere geïnteresseerden.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.

Feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis. Ga jij bieden op een huis? Ga goed voorbereid op pad. Lees alle feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Van koopakte tot verhuizing. Dit zijn de laatste stappen. (huis kopen deel 5)

Van koopakte tot verhuizing. Dit zijn de laatste stappen. (huis kopen deel 5) Wat moet er gebeuren voordat je daadwerkelijk kan verhuizen naar je koopwoning? Weet wat je moet doen na het tekenen van je koopakte tot aan de eigendomsoverdracht.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
De voordelen en nadelen van een hoge WOZ waarde.

De voordelen en nadelen van een hoge WOZ waarde. In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een hoge WOZ waarde en wat dit voor jou kan betekenen.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Het voorlopig koopcontract tekenen (huis kopen deel 4).

Het voorlopig koopcontract tekenen (huis kopen deel 4). Een voorlopig koopcontract is niet zo 'voorlopig' als je denkt. In Huis Kopen deel IV vertellen we wat een koopakte of voorlopig koopcontract eigenlijk is.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Waarom heb je een taxatierapport nodig?

Waarom heb je een taxatierapport nodig? Je hebt een taxatierapport nodig om een hypotheek af te kunnen sluiten, of als je deze tussentijds wil aanpassen. Je hebt niet altijd een gevalideerd taxatierapport nodig. Wil je weten wat de alternatieven voor een taxatierapport zijn? Lees dan vooral verder.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wees slim met bieden en onderhandelen (huis kopen deel 3)

Wees slim met bieden en onderhandelen (huis kopen deel 3) Onderhandelen, een cruciale stap als je een huis gaat kopen. In Huis Kopen deel III geven je onze tips op een rijtje.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? (huis kopen deel 2)

Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? (huis kopen deel 2) Het is belangrijk om een twee brillen op te zetten tijdens bezichtigen: de roze waarmee je verliefd kan worden op het huis, en een computerbril die objectief kijkt naar het pand.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Vind een huis dat bij je past (huis kopen deel 1)

Vind een huis dat bij je past (huis kopen deel 1) Hoe vind je een huis dat bij je past? De eerste keer de sleutel omdraaien in je eigen stek geeft een fantastisch gevoel. Dit is hoe je bepaalt wat voor een huis je moet zoeken.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Wat bepaalt de waarde van een huis?

Wat bepaalt de waarde van een huis? Makelaars roepen 'locatie, locatie, locatie!', maar er zijn meer zaken die invloed hebben op de waarde van een huis.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig?

WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig? In januari wordt de WOZ waarde van je huis opnieuw bepaald. We bespreken wat het precies en wat dit voor jou betekent?

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Wat is mijn huis waard?

Wat is mijn huis waard? De online tools van Walter Living berekenen de actuele waarde van je woning binnen een paar seconden en geven je de volle context rondom de waardebepaling. Zo krijg je binnen no-time een realistisch overzicht over de opbouw van de waarde van je huis.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Calcasa waarderapport.

Calcasa waarderapport. Met een Calcasa rapport krijg je tegen betaling inzicht in de waarde van je eigen huis. Bij Walter Living krijg je inzicht in de actuele waarde van je huis, gratis en voor niks. Met de Walter Score kan je dubbel checken of een huis daadwerkelijk waard is wat je verwacht.