Een huis kopen wordt eerlijker en makkelijker met Walter.

Een huis kopen wordt eerlijker en makkelijker met Walter.

Een huis kopen is al lastig genoeg. Zodra je een huis hebt gevonden dat je interessant vindt, word je overgeleverd aan de meningen van anderen. Makelaars, vaders en tantes: iedereen heeft wel wat te zeggen over de huizenmarkt. Wij geloven dat je pas echt kan beslissen wat een huis waard is als je inzicht hebt in de feiten. Daarom geven we je met Walter al je huiswerk op een presenteerblaadje, zodat je gewapend met de beste informatie op huizenjacht kan.

Wij laten je zien hoeveel mensen gemiddeld meer of minder betalen in relatie tot de vraagprijs.

Walter ziet in één dag meer data dan een lokale makelaar in zijn of haar hele carrière. Dat komt omdat we werken met datasets die alle gegevens van de woningmarkt in Nederland bevatten. Deze verversen we dagelijks, waardoor we altijd een goed beeld van de huidige situatie kunnen schetsen. Met Walter heb je voor de beste cijfers dus geen makelaar meer nodig.

Onbeperkt toegang tot de beste data over de woningmarkt

Deze data houden we niet voor onszelf. Met Walter krijg je gratis de extra informatie die je nodig hebt om te beslissen of je een bod wil doen voor zoveel huizen als je maar wil. Zo kan je razendsnel huizen vergelijken op basis van objectieve gegevens.

Wij lopen je door alle belangrijke zaken van een huis heen. Je krijgt met Walter de keiharde feiten over een huis op een rijtje, zonder poespas of overdreven emotie.

Welke verkochte huizen zijn vergelijkbaar

Waar de ontwikkeling in de buurt inzicht geeft in de historische waardeontwikkeling, hebben recent verkochte vergelijkbare huizen in de buurt het grootste effect op de waarde. Met Walter kan je alle referentiepanden makkelijk bekijken en de adressen downloaden in een Excel bestand.

De 4 meest vergelijkbare huizen naast elkaar

Niet elk referentiepand lijkt even veel op het huis waar je naar kijkt. Wij presenteren de 4 beste matches en geven je alle extra info over de panden die je nodig hebt, inclusief de daadwerkelijke koopsommen.

Snap het koopgedrag in de buurt

Laat je niet gek maken door wilde verhalen over overbieden. Wij laten je zien hoeveel mensen gemiddeld meer of minder betalen in relatie tot de vraagprijs. En om te weten hoe ver boven of onder de vraagprijs je kan gaan, laten we je ook zien voor hoeveel er onder- en overboden is op de meest extreme transacties.

Walter ziet in één dag meer data dan een lokale makelaar in zijn of haar hele carrière.

Hoe doet de buurt het vergeleken met Nederland?

De waardeontwikkeling van een huis heeft voor een groot deel te maken met de buurt. Wij laten je zien hoe de buurt zich in de afgelopen 10 jaar heeft ontwikkeld ten opzichte van de gemeente en de rest van Nederland. Zo krijg je meer inzicht in de lange-termijn investering.

Wat is mijn opknapbudget

Dankzij de waardebepaling van Walter zie je voor hoeveel je kan verbouwen zonder geld weg te gooien. De berekening wordt gemaakt door te kijken naar vergelijkbare huizen in de top van de markt en de opknappers. We gebruiken alleen recente verkopen in de buurt om een zo goed mogelijk beeld van de werkelijkheid te geven.

Neem het stuur in handen met Walter

Met een Walter woningwaarderapport hoef je niet meer af te gaan op een onderbuikgevoel of je laten verblinden door mooie praatjes. Dankzij de uitgebreide informatie weet je zeker of het huis waard is wat de verkopende partij ervoor vraagt.

Wij geven je alles wat je nodig hebt om te beslissen of je een bod wil doen zonder makelaar. Dan hoef jij alleen nog maar verliefd te worden op je volgende thuis.

Meer verhalen van Walter Living

Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het?
Aimée Schuurmans |

Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het?

De Belastingdienst ziet jouw woongenot als bron van inkomsten; het eigenwoningforfait. Leer wat het is en hoe je het berekent in 2020.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Top 10 meest gestelde vragen bij bezwaar tegen een WOZ-waarde 2020.
Aimée Schuurmans |

Top 10 meest gestelde vragen bij bezwaar tegen een WOZ-waarde 2020.

Hoe maak je bezwaar tegen de WOZ waarde? Wij geven antwoord op de 10 meest gestelde vragen tijdens het bezwaar maken tegen de WOZ waarde.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het?