#mijnhuis - Thuis bij Max.

#mijnhuis - Thuis bij Max.
Mijn huis voelt eindelijk als een thuis.

Welke waarde geef jij aan je huis? Want naast waarde in geld, heeft jouw thuis natuurlijk ook een emotionele waarde. Lees in de blogserie #mijnhuis wat een huis een thuis kan maken.

Max woont sinds een aantal maanden in een appartement in de NDSM-buurt in Amsterdam-Noord. De NDSM was ooit de grootste scheepswerf ter wereld, maar door het faillissement van de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM) kwam het terrein leeg te staan. De werf heeft haar industriële looks behouden en huist al jaren een smeltkroes aan creatieven en ondernemers.

Wat vind jij het allermooiste aan je huis?

Mijn uitzicht is echt fenomenaal, ik kijk precies uit op het water. De vele schepen die voorbijkomen, zo begin ik graag mijn dag. Het eerste wat ik ‘s ochtends doe is met een kop thee naar buiten turen. Dat zou ik uren kunnen doen, maar ik moet ook werken natuurlijk. Ik kan niet wachten tot de zomer begint. Dan kan ik lekker op het balkon hangen en in de zon genieten van het uitzicht.

Wat zou je huis nóg beter maken?

Ha, nou, ik ben een luxepoes. Het enige wat ik kan bedenken is een sauna. Dat mis ik nog wel in mijn huis, haha. Eigenlijk echt erg he?

Wat maakt van jouw huis een thuis?

Ik heb een tijdje op verschillende plekken gewoond. Dat was op zich prima, maar maakte me ook wel onrustig. Nu ben ik écht thuis, met al mijn eigen spullen om me heen. Ik probeer wel zo min mogelijk spullen om me heen te verzamelen, want ik zou dolgraag in een tiny house gaan wonen. Daardoor kijk ik wat strenger naar de spullen die ik nu heb en vraag ik mezelf kritisch: ‘passen deze spullen nog wel bij mij? en ‘heb ik dit allemaal wel nodig?’ Dat is best lastig, kan ik je vertellen. Ik ben vrij impulsief en heb een hele duidelijke smaak. Het is fijn dat ik nu voor alles een plek heb in dit huis, ik heb de rust gevonden die ik nodig heb.

Hoe ziet jouw ultieme droomhuis eruit?

Mijn ultieme droomhuis is toch wel een tiny house. Zo'n klein, minimaal ingericht huis. Je kiest dan voor een compacte ruimte in combinatie met wooncomfort en daar bovenop de luxe van een hotelkamer. Dat zie ik dus al helemaal voor me. Nu alleen nog zorgen dat dit werkelijkheid wordt.

Heb je nog iets veranderd aan dit huis?

Nou, niet zoveel eigenlijk. Om eerlijk te zijn heb ik het gelaten zoals het was. Niet eens een kleur op de muur of een behangetje. De woning is precies op deze manier opgeleverd. We hebben wel het geluk dat dit een modelwoning was, alles was netjes afgewerkt. Ik hoefde het alleen maar in te richten, da's natuurlijk wel het allerleukste deel.


Naast emotionele waarde, wat jouw huis een thuis maakt, heb je feiten die de basis vormen voor een woningwaardebepaling. Walter leert je alles wat je wil weten voordat je een huis koopt; gedetailleerde informatie over de buurt, lokale markt, het huis, de risico's en de kansen. Je vindt het allemaal op Walter Living.

Meer verhalen van Walter Living

Hoe Walter Living je helpt het winnende bod uit te brengen dankzij data.
Steven van Wel |

Hoe Walter Living je helpt het winnende bod uit te brengen dankzij data.

We hebben een algoritme ontwikkeld waarmee we een winnend bod kunnen voorspellen, zodat jij weet wat je moet bieden op een huis. Dit is onze methode.

Product Updates · 7 minuten leestijd
Feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.
Marije Smelt |

Feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.

Ga jij bieden op een huis? Ga goed voorbereid op pad. Lees alle feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Hoe Walter Living je helpt het winnende bod uit te brengen dankzij data.