Ronald kocht zijn droomhuis met de hulp van Walter Living.

Ronald kocht zijn droomhuis met de hulp van Walter Living.
Dat Walter meekeek, hielp ontzettend bij het uitbrengen van het juiste openingsbod.

Ronald wilde niet teveel betalen voor zijn huis. Tijdens zijn zoektocht naar zijn nieuwe stek miste hij net even dat extra beetje overzicht. Lees hier hoe Walter Living hem heeft geholpen door alle informatie op een rijtje te zetten.

Hoe ben je bij Walter terechtgekomen en wat was je eerste indruk?

Toen ik net bezig was met een huis kopen las ik een artikel over Walter Living op Emerce. Ik ben meteen naar de website gegaan en was ontzettend blij verrast. De website is erg overzichtelijk en alles spreekt voor zich.

Ik kreeg binnen no-time een beter inzicht in de waarde van het huis dat ik wilde kopen.

Wat maakte dat je Walter graag wou proberen?

We hadden zelf twee huizen op het oog. Op het moment dat we een bod wilden uitbrengen kroop de twijfel er goed in of we niet teveel betaalden en tot hoe ver we eventueel konden gaan. Zeker aangezien het de eerste keer was dat we een huis gingen kopen en dus geen ervaring hadden. Je wil in ieder geval niet het gevoel hebben dat je veel te veel betaalt voor een huis.

Hoe heeft Walter Living geholpen met de aankoop van jullie eerste huis?

Emoties kunnen snel de overhand nemen, zeker als je een huis erg graag wilt. Daarom is het extra fijn als een objectieve partij als Walter Living over je schouder meekijkt.

Walter Living heeft een stukje onzekerheid weggenomen over de waarde van het huis en het opstellen van ons bod.

Dat Walter meekeek naar het huis als objectieve partij, zonder lucratief belang, hielp ontzettend bij het uitbrengen van het juiste openingsbod.

Wat vond je van het adviesgesprek met Walter Living?

Het gesprek met Walter was zéér prettig, deskundig en begripvol. De adviezen waren goed cijfermatig onderbouwd en alle vragen werden kundig en niet overhaast beantwoord. Het voelde zeer vertrouwd aan, wat ontzettend prettig was bij zo'n belangrijke beslissing als het kopen van een huis. Ik heb Walter meteen bij een collega (die ook op huizenjacht is) aangeraden.

Het droomhuis van Ronald

Wat was het meest waardevol aan het gesprek met Walter?

Ik had zelf al veel informatie opgevraagd bij het kadaster en we hadden het huis al twee keer bezichtigd. Dus ik had al een goed idee van het huis, de WOZ-waarde, de vorige verkoopprijs, verkochte huizen in de buurt etc. Na het adviesgesprek voelde ik me een stuk zekerder over het juiste openingsbod.

Mijn twijfels over de waarde van het huis zijn tijdens het gesprek weggenomen door de ijzersterke onderbouwing van Walter.

Was het makkelijk om in contact te komen met Walter?

Heel veel makkelijker gaat niet. Het contact verliep uitermate vriendelijk en snel. Via de website had ik zo een afspraak op korte termijn. Dat is heel prettig als je het hele proces van het kopen van een huis toch als stressvol ervaart.

Heb je tips of advies voor iemand die overweegt om een bod uit te brengen op een huis?

Ja, vraag niet alleen vrienden en familie om advies. Lees je zelf zoveel mogelijk in, en schakel ook externe partijen zoals Walter in om je een objectief advies te geven.

Ik heb meteen mijn collega's en familie verteld dat ik een ontzettend prettig adviesgesprek heb gehad over de waarde van het huis dat we graag wilden kopen. Ik zou Walter iedereen zo aanraden.

Bron foto's: Funda

Meer verhalen van Walter Living

Welke eenmalige kosten horen bij het kopen van een huis?
Marije Smelt |

Welke eenmalige kosten horen bij het kopen van een huis?

Kan je een huis kopen als je niet minimaal 10% van de waarde in cash hebt? Leer de waarheid over de extra kosten die komen kijken bij het kopen van een huis.

Walter Experts · 8 minuten leestijd
Durf verliefd te worden op een koophuis en doe een bod gebaseerd op cijfers.
Marije Smelt |

Durf verliefd te worden op een koophuis en doe een bod gebaseerd op cijfers.

Blijft het vaak bij gluren of is de stap simpelweg te groot of te spannend voor velen? Durf verliefd te worden op jouw droomhuis.

Product Updates · 4 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Welke eenmalige kosten horen bij het kopen van een huis?