Locatie, locatie, locatie. Voel je thuis in de stad.

Locatie, locatie, locatie. Voel je thuis in de stad.
Met de groei van de cappuccino-cultuur lijkt een fijne en gezellige omgeving steeds belangrijker te worden.

Het leven in de stad verplaatst zich steeds meer naar de straat. De groei in vrijetijdsbesteding verandert hoe we openbare ruimtes in de stad gebruiken. Deze trend is al decennia lang aan de gang en ontzettend interessant. Hoewel locatie altijd een belangrijke factor is geweest op de huizenmarkt in de zin van bereikbaarheid, lijkt een fijne en gezellige omgeving steeds belangrijker te worden met de groei van de cappuccino-cultuur. Maar wat is er nu voor nodig om je buitenshuis thuis te voelen? En hoe helpt technologie door meer plekken digitaal te vertegenwoordigen?

Je voelt je niet zomaar ergens thuis. Daarvoor moeten een aantal factoren aanwezig zijn, zeker als je nieuw bent in een stad. Een emotionele verbinding is daar één van. Dit is wat je nodig hebt om je thuis te voelen in de stad.

Voor iedereen iets

Om je thuis te voelen in een stad moet je toegang hebben tot fysieke en sociale netwerken. Er moet ruime keuze zijn aan restaurants, vrienden, winkels, werk, scholen, vervoer en verschillende types woningen. Dankzij de combinatie van deze factoren kunnen mensen hun leven afspelen.

Bedenk maar eens: als je in een vitale omgeving woont heb je keuzevrijheid. Je kan naar de bioscoop of het theater gaan, maar het hoeft niet. Deze toegankelijkheid tot verschillende dingen en activiteiten heb je thuis ook: je hebt toegang tot alles wat zich in je huishouden bevindt. Je kan het ene moment als keukenprins de sterren van de hemel koken en het andere rustig in een hoekje een boek lezen. Hoe dan ook heb je de vrijheid om te doen wat je op dat moment schikt.

Waar je vroeger de plekjes moest kennen, kan je nu de stad digitaal doorbladeren aan de hand van een scala aan apps.

Het Google-effect op de stad

Hoewel diversiteit in een stad als een logisch gegeven klinkt, heeft het thuis voelen in een stad een ontzettende duw gekregen dankzij moderne technologie.

De netwerken die de stad te bieden heeft zijn transparanter en toegankelijker geworden. Waar je vroeger de plekjes moest kennen, kan je nu de stad digitaal doorbladeren aan de hand van een scala aan apps. Je ziet of er een taxi in de buurt is met Uber, checkt 9292ov voor de tram, bestelt restaurantwaardig eten wherever, whenever en je vindt via Ticketswap nog net even kaartjes voor een concert voor vanavond.

De toekomst van leven in de stad

De impact van technologie in het toegankelijk en transparant maken van de stad wordt steeds groter. De stroomlijning van het vinden van eten, vervoer, diensten en zelfs vrienden leiden tot een groter omgevingsbewustzijn van bewoners.

Technologie helpt mensen om alle kansen die de stad biedt te omhelzen. Het hebben van toegang tot de stad en al haar opties biedt bewoners sociaal en economisch perspectief. Want naast consumeren is het ook de plek om te creëren en te handelen. Zo krijgt iedereen het gevoel dat de stad er voor hen is om gebruikt te worden, zowel privé als professioneel.

De populariteit van een wijk is zo een goede indicator van een vitale omgeving: als meer mensen er willen wonen, moet er dus genoeg om handen zijn.

Vind jouw thuis met data

Een stad waarin je je thuis voelt, of kan leren voelen, heeft diversiteit en toegankelijkheid van netwerken nodig. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor anderen. De populariteit van een wijk is zo een goede indicator van een vitale omgeving: als meer mensen er willen wonen, moet er dus genoeg om handen zijn.

Bij Walter kunnen we al heel veel vertellen over het fysieke huis waar je je maar al te graag thuis wilt voelen. Als je echt geïnteresseerd bent in het huis, is het ontzettend belangrijk om te kijken naar de grotere omgeving waarin die woning staat. Want wat daar gebeurt en mogelijk is, zal bepalen of jij je ook daar thuis zal voelen.Meer verhalen van Walter Living

Wat bepaalt de waarde van een huis?
Marije Smelt |

Wat bepaalt de waarde van een huis?

Makelaars roepen 'locatie, locatie, locatie!', maar er zijn meer zaken die invloed hebben op de waarde van een huis.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Walter Weetje: die huizenprijzen. Stijgen, of dalen ze?!
Adine Rooyackers |

Walter Weetje: die huizenprijzen. Stijgen, of dalen ze?!

De stelling dat “de stijging van huizenprijzen in Amsterdam afkoelen” is niet waar. Sterker nog, we zien een versnelde toename in prijs per vierkante meter.

Opiniestukken · 3 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Wat bepaalt de waarde van een huis?