Walter Blog

Laat je niet gek maken. Krijg grip op je huizenjacht.

Opiniestukken

Walter’s kleurenprinter: Krijg een haarscherp beeld van je droomhuis voordat je koopt

Walter’s kleurenprinter: Krijg een haarscherp beeld van je droomhuis voordat je koopt Krijg je een scherp beeld van welke woning bij je past met de hulp van onderzoek. Combineer verschillende kleuren, een beetje zoals een kleurenprinter.

Opiniestukken · 7 minuten leestijd
Kom eens kijken! Een dagje op bezoek bij Walters Madurodam.

Kom eens kijken! Een dagje op bezoek bij Walters Madurodam. Je krijgt een beter beeld van je droomwoning en de buurt van een afstand. Dit is hoe wij data toepassen om een kloppend beeld te vormen van een buurt.

Opiniestukken · 6 minuten leestijd
Vervang de taxateur door technologie en automatische waardemodellen gebaseerd op data.

Vervang de taxateur door technologie en automatische waardemodellen gebaseerd op data. De monopoliepositie van de taxateur is bepalend voor de hypotheekschuld van miljoenen huizenbezitters. Tijd voor een onafhankelijke toezichthouder die waardemodellen juist beoordeelt.

Opiniestukken · 5 minuten leestijd
Een stad is geen IKEA kast.

Een stad is geen IKEA kast. Een stad is een stuk complexer dan een bouwpakket. Walter analyseert woonplaatsen om te kijken wat een plek populair maakt bij huizenkopers.

Opiniestukken · 6 minuten leestijd
Woning kopen? Laat je niets wijsmaken, word zelf wijzer!

Woning kopen? Laat je niets wijsmaken, word zelf wijzer! Is koopgeluk een hoax? Journalist Martine Hooijer zet wat feiten over het kopen van een huis uiteen.

Opiniestukken · 4 minuten leestijd
Koffie met Walter: Hoe wij van data een goed onderbouwd verhaal brouwen in 5 stappen.

Koffie met Walter: Hoe wij van data een goed onderbouwd verhaal brouwen in 5 stappen. Bij Walter Living zetten we alles in om je te helpen slimme keuzes te maken tijdens je huizenjacht. Daarvoor verzamelen en verwerken we alle relevante data over de huizenmarkt. Hoe dat gaat, is een beetje zoals het zetten van een kopje koffie.

Opiniestukken · 5 minuten leestijd
Walter Weetje: Ver boven de vraagprijs bieden? Niet in Amsterdam, maar in Diemen moet je wezen.

Walter Weetje: Ver boven de vraagprijs bieden? Niet in Amsterdam, maar in Diemen moet je wezen. Waar in Nederland bieden mensen in 2019 het meest boven de vraagprijs? Hier is een overzichtelijke top 10 lijst.

Opiniestukken · 2 minuten leestijd
Walter Weetje: Heb je een appartement in de stad? Dan ben je een spekkoper

Walter Weetje: Heb je een appartement in de stad? Dan ben je een spekkoper De groei van de huizenmarkt is niet gewoon lineair. En ja, dat zien we terug in de groei in de huizenmarkt.

Opiniestukken · 2 minuten leestijd
Locatie, locatie, locatie. Voel je thuis in de stad.

Locatie, locatie, locatie. Voel je thuis in de stad. Het leven in de stad verplaatst zich steeds meer naar de straat. Wat is er voor nodig om je buitenshuis thuis te voelen? En hoe helpt technologie door meer plekken digitaal te vertegenwoordigen?

Opiniestukken · 3 minuten leestijd
Walter Weetje: die huizenprijzen. Stijgen, of dalen ze?!

Walter Weetje: die huizenprijzen. Stijgen, of dalen ze?! De stelling dat “de stijging van huizenprijzen in Amsterdam afkoelen” is niet waar. Sterker nog, we zien een versnelde toename in prijs per vierkante meter.