Calcasa waarderapport.

Calcasa waarderapport.

Als je bezig bent om een huis te kopen, of een tijd geleden een huis hebt gekocht, kan het handig zijn om een actuele waardebepaling van je huis te hebben. Hiervoor kan je een Calcasa “wat is dat huis waard” rapport kopen of een NWWI taxatie laten doen, alleen weet je niet zeker of die taxatie daadwerkelijk een verschil gaat maken.

Het komt dan regelmatig voor dat een online taxatie van Calcasa een vertekend beeld geeft van de échte waarde van een huis. In plaats van de staat van onderhoud mee te nemen kijkt Calcasa alleen naar generieke kenmerken.

Met Walter krijg je inzicht in de actuele waarde van je huis.

Check daarom eerst de waarde van je huis bij Walter Living.

Wel of geen Calcasa rapport kopen?

Met een Calcasa rapport krijg je tegen betaling inzicht in de waarde van je eigen huis. Een Calcasa waardebepaling kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het sluiten van een overbruggingshypotheek.

Het is verstandig om je goed te oriënteren als het aankomt op de huizenmarkt. Daarvoor is het fijn om een overzicht te hebben van de actuele waarde van meerdere huizen in de buurt. Een Calcasa rapport koop je als de koop al bijna rond is, het is niet mogelijk om verschillende waarderapporten aan te maken op Calcasa. Tenzij je flink geld wilt geven om een goed beeld krijgt van de markt.

Bij Walter Living kan je oneindig veel huizenrapporten aanmaken en online opslaan. Daardoor wordt oriënteren op de lokale markt een stuk makkelijker. En het is een stuk goedkoper.

Als je dan echt een bijna-taxatie-rapport wil van een huis kan dat ook bij Walter Living.

Calcasa rapport nauwkeurig

Als je erachter wilt komen of een Calcasa taxatie nauwkeurig is, moet je eerst geld uitgeven. Dat is soms vervelend, zeker aangezien Calcasa geen rekening houd met de staat van onderhoud.

De staat van onderhoud heeft een ontzettend groot effect op de waarde van een huis. Als een koper een grote investering moet doen om een huis leefbaar te maken, maakt dit het huis een stuk minder waard. Als een huis een nieuwe keuken of badkamer nodig heeft jaagt het huizenavontuur je snel op kosten.

Ook baseert Calcasa hun online taxaties alleen op basis van vergelijkbare panden. Nu verschillen huizen in een wijk vaak van maat en soms zijn er gewoon niet genoeg vergelijkbare panden.

Daarom doet Walter Living de online taxatie op basis van m2 prijs. Door met het specifieke woonoppervlakte te rekenen komt de waardebepaling van Walter dichter in de buurt van de werkelijkheid.

Calcasa geeft geen wijkinformatie

In een Calcasa rapport vind je ook geen informatie over het biedgedrag in de buurt. Het biedgedrag in de buurt is ontzettend belangrijk als je daadwerkelijk een bod wilt gaan doen op een huis.

Heel veel kopers zijn bang om een huis niet te krijgen en hebben het gevoel dat ze moeten overbieden om een kans maken. De druk om een potentieel hoog bod te doen kan erg oplopen.

De cijfers van Walter geven duidelijk aan of een buurt in opkomst is, of juist niet. Ook kan je direct zien of er in de wijk huizen boven of onder de vraagprijs wordt gekocht. Dan hoef je niet meer te raden of je moet overbieden, maar heb je de daadwerkelijke feiten van de wijk op dat moment.

Koop Walter Plus

Als je een stap verder wilt in het koopproces kan je, in plaats van een Calcasa rapport, meer informatie over een huis krijgen door een Walter Woningwaarde rapport aan te schaffen. Dit bijna-taxatie-rapport geeft je (bijna) alle informatie die je ook in een officiële NWWI taxatie kan verwachten, alleen dan voor € 8,99.

Dat is een stuk goedkoper dan een Calcasa rapport, en ook nog eens overzichtelijker!

Over Walter Living

Walter Living gelooft dat een fijn huis een mens gelukkiger maakt. Daarom helpt Walter gewone mensen om de zoektocht naar hun eigen koophuis zo simpel mogelijk te maken. Dankzij de kracht van data, technologie en design bouwt Walter aan de digitale makelaar van de toekomst. Het resultaat is keiharde feiten over de huizenmarkt. Maar dan begrijpelijk en beschikbaar voor iedereen.

Hulp nodig bij het bieden op een huis?

Met Walter Aankoopservice weet je altijd hoeveel je moet bieden op een huis. En het bieden? Dat laat je lekker aan ons over. We houden je altijd op de hoogte. Start vandaag nog en wees de competitie een stap voor.

Meer verhalen van Walter Living

Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter.
Marije Smelt |

Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter.

Sara vertelt hoe Walter Living haar heeft geholpen met de juiste informatie op het juiste moment.

Klanten aan het woord · 2 minuten leestijd
Founder Q&A: Waarom Walter Living de reality check op de huizenmarkt wil worden.
Adine Rooyackers |

Founder Q&A: Waarom Walter Living de reality check op de huizenmarkt wil worden.

De onderbouwing van de waarde van een huis blijft voor de meeste mensen ondoorzichtig. Dit is hoe Steven van Wel en Marcel de Graaf inspelen op de behoefte aan goed onderbouwde informatie over een huis.

Achter de schermen · 3 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter.