Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter.

Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter.
Ook al kan je uiteindelijk alle informatie zelf vinden, Walter Living scheelt je onwijs veel tijd en energie

Sara weet hoeveel tijd en energie het kost om een goed bod te doen op een huis. Ook al weet je de meeste belangrijke informatie te vinden, dan blijft het moeilijk om dat allemaal overzichtelijk op een rijtje te krijgen. Walter Living hielp haar met de juiste informatie op het juiste moment.

Wanneer hoorde je voor het eerst over Walter Living en waarom wilde je het zelf proberen?

Ik ken Walter al een tijdje, ze huurden een ruimte in ons kantoor. Ze lieten me een demo zien toen ik eigenlijk nog niet op zoek was naar een huis. Toen ik een leuk huis vond op Funda moest ik meteen aan Walter Living denken. Ik heb ze direct een bericht gestuurd.

Grappig zeg, hoe vond je een huis als je niet eens op zoek was?

Ik kijk soms op Funda, gewoon zomaar. Ik kwam heel toevallig een huis tegen wat precies was wat we zochten, dus zijn we het gaan bekijken. We hebben maar naar één huis gekeken. Dit is het tweede huis dat ik in in Amsterdam heb gekocht.

Toen ik een leuk huis vond op Funda moest ik meteen aan Walter Living denken.

Echt? Dus zelfs wanneer je het proces kent, heb je contact opgenomen met Walter? Waarom deed je dat?

Het grappige was dat Walter Living me ineens te binnen schoot. Ik herinnerde die demo’s en dacht: kijken of het al online staat. Ik nam contact met ze op en toen kreeg ik een link en een hoop extra informatie. Het was sowieso ontzettend handig om alle informatie over het huis te checken en achter details over de buurt te komen. Ook deed ik natuurlijk wat eigen onderzoek, maar het was prettig dat alles bevestigd werd door Walter. Ik heb het meteen met mijn huiszoekende vrienden gedeeld.

En wat vinden je vrienden van Walter?

Die vinden het ook ontzettend handig; alle informatie op één plek. Ook al kan je uiteindelijk zelf achter alle informatie kan komen door zelf alles op te zoeken op plekken zoals het Kadaster, scheelt Walter Living je verbazingwekkend veel tijd en energie. Oh, en het ziet er mooi uit, dat is altijd goed.

Het was sowieso ontzettend handig alle informatie over het huis te kunnen checken en achter details over de buurt te komen.

Heb je een makelaar aan de hand genomen toen je wilde bieden op het huis?

Nee. Ik geloof dat heel veel mensen bang zijn om een bod op een huis te doen, maar persoonlijk snap ik niet goed waarom. Het is helemaal niet definitief namelijk. Als je het huis leuk vindt en je kan makkelijk veel te weten komen over de markt, plaats dan een goed bod.

Meer verhalen van Walter Living

WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig?
Marije Smelt |

WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig?

In januari wordt de WOZ waarde van je huis opnieuw bepaald. We bespreken wat het precies en wat dit voor jou betekent?

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Founder Q&A: Waarom Walter Living de reality check op de huizenmarkt wil worden.
Adine Rooyackers |

Founder Q&A: Waarom Walter Living de reality check op de huizenmarkt wil worden.

De onderbouwing van de waarde van een huis blijft voor de meeste mensen ondoorzichtig. Dit is hoe Steven van Wel en Marcel de Graaf inspelen op de behoefte aan goed onderbouwde informatie over een huis.

Achter de schermen · 3 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig?