Sophie kocht haar eerste huis in Amsterdam met hulp van Walter

Sophie kocht haar eerste huis in Amsterdam met hulp van Walter

Sophie belde een makelaar over een huis, toen ze net werd gewezen op hun nieuwe thuis. In plaats van een aankoopmakelaar, schakelde ze Walter Living in om te helpen met bieden. En met succes. Bij het eerste bod was het raak.

Laten we beginnen bij het begin. Hoe verliep jullie zoektocht naar jullie eerste koophuis?

Ja, dit is inderdaad ons eerste koophuis. We waren net begonnen met de zoektocht naar een huis, maar nog niet echt actief begonnen. Dit huis stond eerst op Funda en had al een koper, maar deze ging uiteindelijk toch niet door. Toen de koop werd, ontbonden wilde de verkoper het huis niet nog een keer op Funda zetten. Dus kregen wij de kans om te bieden. Met succes: het eerste huis waar we een bod hebben gedaan en meteen een winnaar!

Huis kopen in Amsterdam? Sophie deed het met hulp van Walter

Hebben jullie dit bod uitgebracht met alleen de hulp van Walter?

Eigenlijk wel. We wilden geen aankoopmakelaar in de arm nemen aangezien we daar allebei niet echt de meerwaarde van inzagen. Je betaalt je scheel en het is niet helemaal duidelijk wat je daarvoor terugkrijgt. Via via kwamen we online bij Walter terecht en besloten we voor Walter te gaan.

Hoe heeft Walter je geholpen met wat je moet bieden op zo’n huis?

Het is een relatief nieuw huis, gebouwd in 2006, maar er moet wel het een en ander aan gebeuren. We dachten zelf dat we genoeg zouden hebben aan rond de € 50.000 opknapbudget. Walter dacht daar anders over. Die vertelde ons dat we meestal moeten rekenen op € 1.000 per vierkante meter, een stuk meer dan wat we dachten.

Walter raadde ons aan om eerst met een aannemer te praten en dat hebben we gedaan. Uiteindelijk bleek het inderdaad mee te vallen. Omdat de woning nog niet zo oud is, bleken elektra en leidingen nog prima in orde. Daar hoeft dus gelukkig niets aan te gebeuren. Het wordt alleen een cosmetische renovatie.

Toen begon het bieden…

Klopt. Walter gaf ons drie biedingstrategieën. Met ons opknapbudget in gedachten hebben we een bod gedaan wat zelfs nog onder de vraagprijs zat.

Walter gaf ons drie biedingstrategieën en met het opknapbudget in gedachten hebben we een bod gedaan wat zelfs nog onder de vraagprijs zat.

We wisten dat we de enige in de running waren. Dat maakte onze onderhandelingspositie heel sterk. Op de dag dat we het bod moesten plaatsen kwam de verkoopmakelaar bij ons terug. Deze vertelde dat er toch nog een andere partij was komen kijken. Toen werd het wel even spannend.

Sophie kocht een huis in Amsterdam met hulp van Walter

We hebben direct contact opgenomen met onze Walter Expert, Menno, om te kijken of we tóch niet omhoog moesten met ons bod. Hij vertelde ons dat de kans klein was dat de kijkers dezelfde dag nog zouden bieden, zeker na het zien van een casco woning waar ogenschijnlijk zoveel aan moest gebeuren.

Nadat we gerust waren gesteld door Menno, hebben we voet bij stuk gehouden en ons bod hetzelfde gelaten. Het andere koppel heeft uiteindelijk geen bod uitgebracht en zo werd ons bod het winnende.

De drie richtingen van Walter zijn van groot belang geweest voor het bepalen van onze biedingstrategie.

Direct een succesverhaal dus. Wat is voor jullie het fijnst geweest aan een bod doen met Walter?

Binnen 24 uur na het kopen van Walter hadden we al ons eerste gesprek met Menno. De drie richtingen van Walter zijn van groot belang geweest voor het bepalen van onze biedingstrategie, in combinatie met het opknapbudget. En de begeleiding van Menno heeft ons ook erg geholpen bij het onderbouwen van ons bod.

Zelf een huis kopen met Walter?

Ontdek wat de perfecte biedingsstrategie is voor jouw droomhuis. Voor € 3950,- stellen we een biedingsstrategie samen en helpen we je net zolang totdat je kunt verhuizen. Ook de taxatie en bouwtechnische keuring is inbegrepen. Een notaris is niet opgenomen in de dienstverlening maar we verzorgen graag het contact met een notaris waar we vaker mee werken. Walter, je digitale aankoopmakelaar, betaal je achteraf bij de notaris en is niet gebonden aan een adres. Waar wacht je nog op?

Meer verhalen van Walter Living

10 kleine dingen in je buurt om van te genieten
Edwin Hans |

10 kleine dingen in je buurt om van te genieten

Een groot onderdeel van je woongenot heeft te maken met de buurt. Lees meer over 10 kleine dingen in de buurt waar je op kunt letten bij de bezichtiging in dit eerste deel van de serie.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Walter’s kleurenprinter: Krijg een haarscherp beeld van je droomhuis voordat je koopt
Edwin Hans |

Walter’s kleurenprinter: Krijg een haarscherp beeld van je droomhuis voordat je koopt

Krijg je een scherp beeld van welke woning bij je past met de hulp van onderzoek. Combineer verschillende kleuren, een beetje zoals een kleurenprinter.

Opiniestukken · 7 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
10 kleine dingen in je buurt om van te genieten