Walter Blog

Laat je niet gek maken. Krijg grip op je huizenjacht.

Walter Experts

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar Bij het kopen van een huis gaat het niet alleen om het vinden van de perfecte woning, maar ook om het navigeren door het complexe aankoopproces. Gelukkig is er Walter, jouw betrouwbare digitale aankoopmakelaar die je helpt bij elke stap die je moet nemen.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Welke eenmalige kosten horen bij het kopen van een huis?

Welke eenmalige kosten horen bij het kopen van een huis? Kan je een huis kopen als je niet minimaal 10% van de waarde in cash hebt? Leer de waarheid over de extra kosten die komen kijken bij het kopen van een huis.

Walter Experts · 8 minuten leestijd
Most common resolutive conditions in the Netherlands

Most common resolutive conditions in the Netherlands Making an offer on a home under resolutive conditions gives you, the buyer, more security. In this blog, we list the most common resolutive conditions. in the Netherlands.

Huizenjacht · 2 minuten leestijd
Meest voorkomende ontbindende voorwaarden

Meest voorkomende ontbindende voorwaarden Bieden onder ontbindende voorwaarden geeft jou als koper meer zekerheid. Dit zijn de meest voorkomende.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
Sophie kocht haar eerste huis in Amsterdam met hulp van Walter

Sophie kocht haar eerste huis in Amsterdam met hulp van Walter Sophie belde de makelaar voor een ander huis, maar werd met gewezen op een andere woning. Ze schakelde Walter in om te helpen met bieden. En met succes! Bij het eerste huis was het raak.

Walter Experts · 3 minuten leestijd
Coronacrisis op de woningmarkt: wat kan je verwachten?

Coronacrisis op de woningmarkt: wat kan je verwachten? Tijdens een webinar hebben we mensen meegenomen in het effect van de coronacrisis op de woningmarkt. In deze blog lopen we nog een keer door de slides en de inhoud.

public · 7 minuten leestijd
Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019.

Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019. De stijging in de WOZ en huizenwaarde is niet per se gelijk. Dit waren de 10 gemeentes die de WOZ in 2019 wel heel hoog instaken.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Een huis kopen wordt eerlijker en makkelijker met Walter.

Een huis kopen wordt eerlijker en makkelijker met Walter. Een huis kopen is al lastig genoeg. Met Walter Plus krijg al je huiswerk over een huis op een presenteerblaadje, zodat je gewapend met de beste informatie op huizenjacht kan.

Product Updates · 2 minuten leestijd
De voordelen en nadelen van een lage WOZ-waarde.

De voordelen en nadelen van een lage WOZ-waarde. Met een lage WOZ waarde betaal je onder andere minder heffingen en belastingen. Lees meer over alle voordelen en nadelen van een lage WOZ.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Een stad is geen IKEA kast.

Een stad is geen IKEA kast. Een stad is een stuk complexer dan een bouwpakket. Walter analyseert woonplaatsen om te kijken wat een plek populair maakt bij huizenkopers.

Opiniestukken · 6 minuten leestijd
Woning kopen? Laat je niets wijsmaken, word zelf wijzer!

Woning kopen? Laat je niets wijsmaken, word zelf wijzer! Is koopgeluk een hoax? Journalist Martine Hooijer zet wat feiten over het kopen van een huis uiteen.

Opiniestukken · 4 minuten leestijd
De voordelen en nadelen van een hoge WOZ waarde.

De voordelen en nadelen van een hoge WOZ waarde. In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een hoge WOZ waarde en wat dit voor jou kan betekenen.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Walter Weetje: Heb je een appartement in de stad? Dan ben je een spekkoper

Walter Weetje: Heb je een appartement in de stad? Dan ben je een spekkoper De groei van de huizenmarkt is niet gewoon lineair. En ja, dat zien we terug in de groei in de huizenmarkt.

Opiniestukken · 2 minuten leestijd
Ronald kocht zijn droomhuis met de hulp van Walter Living.

Ronald kocht zijn droomhuis met de hulp van Walter Living. Ronald heeft met hulp van Walter het winnende bod uitgebracht op zijn droomhuis. Lees zijn referentie.