Verbouwen. Wat is slim en wat niet? Walter in gesprek met @fundamakeovers

Verbouwen. Wat is slim en wat niet? Walter in gesprek met @fundamakeovers

In deze Walter Webinar gingen Beitske de Jong (@fundamakeovers) en Steven van Wel (co-founder Walter Living) in gesprek over verbouwen. Koop je een huis puur op gevoel of kijk je slim naar de financiële mogelijkheden en potentie van een woning? Je krijgt meteen een kijkje in de keuken bij Walter.


De belangrijkste thema’s van de webinar hebben we voor het gemak even op een rijtje gezet.

Verbouwen, of toch niet?

Als je een huis wilt kopen om te verbouwen is de belangrijkste vraag: hoe lang wil je in dit huis blijven wonen? Als je nu een huis koopt, koop je op de top van de markt. Als je verwacht binnen vijf jaar te gaan verhuizen, is een uitgebreide verbouwing waarschijnlijk niet verstandig.

Wat kost een verbouwing?

Bij Walter geloven we dat een huis niet één waarde heeft. Hetzelfde geldt voor een verbouwing. Wil je een huis verbouwen met een IKEA-inrichting of ga je voor de Italiaanse afwerking met marmer en gouden kranen? De oppervlakte van de woning in vierkante meters bepaalt het verbouwbudget. We raden aan om voor een voorzichtige verbouwing rekening te houden met € 500 per vierkante meter verbouwkosten. Wil je een bouwval omtoveren tot een paleis, houd dan rekening met € 1.000 tot  € 1.250 verbouwbudget per vierkante meter.

We raden aan om voor een voorzichtige verbouwing rekening te houden met € 500 per vierkante meter verbouwkosten. Wil je een bouwval omtoveren tot een paleis, houd dan rekening met € 1.000 tot  € 1.250 verbouwbudget per vierkante meter.

#ziedepotentie

Verliefd worden op een huis is verliefd worden op de potentie van een huis. Beitske en Steven hebben allebei op die manier hun huis gekocht, met de intentie om er lang te blijven wonen. Volgens Steven zijn er twee redenen om te verbouwen: waarde toevoegen en fijn wonen. Welke reden jij ook hebt om te verbouwen, raadpleeg de cijfers voor een goed onderbouwd beeld van de potentie van je woning. Dat huiswerk hebben we alvast voor je gedaan: in een Walter Rapport vindt je de belangrijkste feiten van elke woning op een rijtje.

Heb je de video nog niet bekeken? Scroll dan snel naar boven en volg de sessie. Binnenkort organiseren we meer live-sessies over de huizenmarkt. Deelnemen is gratis.


Sprekers van deze webinar

Beitske de Jong van @fundamakeovers

Beitske de Jong speurt dagelijks Funda af naar huizen die binnen een jaar opnieuw op de markt zijn gekomen. Beitske kocht vorig jaar zelf een huis in Utrecht. Het viel haar op dat huizen die ze zelf had bezichtigd een poosje later helemaal opgeknapt weer online verschenen. Haar speurwerk ging ze delen op @fundamakeovers. “Ik had gehoopt op 100 enthousiaste volgers, maar het is iets groter geworden!”

Steven van Wel van Walter Living

Steven was zelf op zoek naar een huis en miste een dienst zoals Walter om inzicht te krijgen in de echte waarde van een huis. Als Walter Expert helpt hij nu huizenkopers met het bepalen van het winnende bod én, nog veel belangrijker, of dat bod financieel gezien een verstandige keuze is.

Meer verhalen van Walter Living

Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking
Marije Smelt |

Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking

Walter Living start samenwerking met Centraal Beheer om woningzoekers beter te kunnen begeleiden in de huidige oververhitte woningmarkt.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Speciale Webinar: In gesprek met Beitske de Jong van @fundamakeovers
Marije Smelt |

Speciale Webinar: In gesprek met Beitske de Jong van @fundamakeovers

Koop je een huis om in te leven of voor de winst? Steven gaat in gesprek met Beitske over het kopen van een huis.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking