Ballum

Ballum is een plaats in de gemeente Ameland in de provincie Friesland en heeft een oppervlakte van 49,61km².

De woningmarkt in Ballum

In Ballum zijn het afgelopen kwartaal 1 huizen verkocht. Een kwartaal eerder waren dat 1 huizen.

In het afgelopen kwartaal was de gemiddelde vraagprijs in Ballum € 369.000 vergeleken met € 550.000 het kwartaal daarvoor. De gemiddelde vraagprijs is daarmee 32,9% gedaald.

De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter is dit kwartaal € 6.049 vergeleken met € 3.666 het kwartaal daarvoor.

Hoewel de gemiddelde vraagprijs is gedaald, is de gemiddelde vierkante meter prijs juist gestegen.

Omliggende plaatsen

Gemiddeld werd er het afgelopen kwartaal in Ballum 7,9% minder betaald voor een woning dan de vraagprijs.

Gemiddeld stonden huizen daar 230 dagen te koop tegenover 1 dagen in het vorige kwartaal.

De woningwaarde weten van een specifiek adres in Ballum? Walter Living weet de woningwaarde van elk adres in Nederland.
Typ straatnaam en huisnummer

WOZ waarde voor
Ballum van 2020

De gemiddelde WOZ-waarde van Ballum is in 2020 € 277.316. Dit is een stijging vergeleken met het jaar daarvoor. Toen was de WOZ-waarde € 270.244. Dit is een stijging van 2,6%.

De WOZ waarde wordt elk jaar door de gemeente bepaald en gedeeld met huiseigenaren.
Benieuwd naar de WOZ waarde van een woning in Ballum? Een woningwaarderapport van Walter Living toont ook de historische WOZ waarde van woningen in Ballum.
Typ straatnaam en huisnummer
Altijd goed geïnformeerd de woningmarkt betreden
Alle beschikbare data over een huis, wijk en stad bij elkaar
Bevrijd woningzoekers uit de houdgreep van makelaars
Met data-gedreven advies zetten kopers de makelaar buitenspel

Veelgestelde vragen

  • Walter Living heeft een geautomatiseerd systeem gebouwd dat razendsnel allerlei data over de huizenmarkt verwerkt. We brouwen van miljoenen datapunten een helder verhaal, zodat jij slimmer op huizenjacht kan gaan in Ballum.

    Met onze producten krijg je onbeperkt toegang krijgen tot onze data over huizen in Ballum en de rest van Nederland, waardoor je met meer zelfvertrouwen een huis kan kopen. We bieden verschillende diensten, van on-demand hulp bij het uitbrengen van een bod met Walter Offer, tot toegang tot oneindig veel huizenrapporten met Walter Plus.

  • Ja! Doe een scherp openingsbod op een woning in Ballum met Walter. Zorg dat je niet teveel betaalt voor een woning. Hulp nodig met bieden op een woning in Ballum? Dan is Walter Offer iets voor jou.

  • Alle data die Walter Living gebruikt is afkomstig van publieke bronnen, zoals het Kadaster, CBS, RIVM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, KCAF en Open data Overheid.

    Door al gegevens te verzamelen van Ballum kan Walter je helpen met het doen van een scherp openingsbod.

  • De WOZ waarde in Ballum in 2020 is € 277.316. Wil je weten wat de WOZ waarde is van de woning die je wilt kopen in Ballum? Zoek op het adres en je ziet de WOZ waarde van het adres, Walter Plus laat je de WOZ waarden zien van de afgelopen vijf jaar.

  • Kom alles te weten over Ballum of over elke woning in Ballum. Met Walter Plus krijg je onbeperkt toegang tot de beste data over de woningmarkt. Met Walter Plus krijg je de extra informatie die je nodig hebt om te beslissen of je een bod wil doen. Zo kan je razendsnel huizen vergelijken in Ballum met objectieve gegevens.

  • Dat is afhankelijk van vele factoren. Kijk op Funda voor het huidige aanbod woningen in Ballum en bekijk je favorieten op Walter. Dan weet je direct of je droomwoning in Ballum het waard is om te bezichtigen. Met Walter Offer weet je vervolgens tot welk bedrag je kan bieden en hoeveel procent kans je maakt op de woning in Ballum.