De gemiddelde vierkantemeterprijs in Grauwaart is € 4,950/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Grauwaart
9.7%
Het percentage bewoners tussen de 25 tot 45 jaar in Grauwaart is
44%
De prijzen van huizen in Grauwaart zijn het afgelopen jaar gegroeid met
1.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Grauwaart.

Als bezitter van een huis in Grauwaart zit je gewaagd. De gemiddelde prijs van een huis groeide het afgelopen jaar met 1.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,950 per vierkante meter. Hiermee doet Grauwaart het slechter dan de gemiddelde prijs van een huis in gemeente Utrecht. Hier groeide de gemiddelde huizenprijs met 2.0% tot € 5,328 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Grauwaart achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Grauwaart in Utrecht?

Een huis kopen in Grauwaart is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Grauwaart in Utrecht.

In de wijk Grauwaart in Utrecht is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 6,637 bewoners per vierkante kilometer en 610 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Grauwaart zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 360 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze gemengde wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 35% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 6% tussen de 15 tot 25 jaar en 3% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Utrecht on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.