De gemiddelde prijs per vierkante meter in Het Zand-West is € 5,013/m²

Gemiddeld is er enorm overboden in de afgelopen 12 maanden in Het Zand-West
12.1%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in Het Zand-West is
37%
De waarde van woningen in Het Zand-West zijn het afgelopen jaar opgelopen met
3.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Het Zand-West.

Als woningbezitter in Het Zand-West zit je goed. De gemiddelde waarde van een woning liep op het afgelopen jaar met 3.0% tot een gemiddelde prijs van € 5,013 per vierkante meter. Hiermee doet Het Zand-West het beter dan de gemiddelde waarde van een woning in gemeente Utrecht. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 2.0% tot € 5,328 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Het Zand-West achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Het Zand-West in Utrecht?

Een huis kopen in Het Zand-West is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je woonkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Het Zand-West in Utrecht.

In de buurt Het Zand-West in Utrecht is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 7,205 mensen per vierkante kilometer en 2,265 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Het Zand-West zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 1,215 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De meeste mensen zijn in deze gemengde buurt tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 29% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 8% tussen de 15 tot 25 jaar en 6% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Utrecht on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.