De gemiddelde prijs per vierkante meter in Schildersbuurt is € 6,266/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Schildersbuurt
4.8%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in Schildersbuurt is
35%
De prijzen van woningen in Schildersbuurt zijn het afgelopen jaar gezakt met
-1.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Schildersbuurt.

Als woningbezitter in Schildersbuurt zit je gewaagd. De gemiddelde prijs van een woning zakte het afgelopen jaar met -1.0% tot een gemiddelde prijs van € 6,266 per vierkante meter. Hiermee doet Schildersbuurt het slechter dan de gemiddelde prijs van een woning in gemeente Utrecht. Hier zakte de gemiddelde huizenprijs met 2.0% tot € 5,328 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Schildersbuurt achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Schildersbuurt in Utrecht?

Een huis kopen in Schildersbuurt is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je studeerkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Schildersbuurt in Utrecht.

In de buurt Schildersbuurt in Utrecht is het gezellig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 11,311 mensen per vierkante kilometer en 1,900 huishoudens weet je zeker dat je regelmatig aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Schildersbuurt zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 460 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg leven voor een young professional. De meeste mensen zijn in deze oerhollandse buurt tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 16% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 13% tussen de 15 tot 25 jaar en 14% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Utrecht on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.