De gemiddelde prijs per vierkante meter in Ilpendam is € 5,099/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Ilpendam
4.5%
Het percentage inwoners tussen de 65 jaar of ouder in Ilpendam is
23%
De woningprijzen in Ilpendam zijn het afgelopen jaar toegenomen met
16.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in Ilpendam.

Met een woning in Ilpendam zit je goed. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 16.0% tot een gemiddelde prijs van € 5,099 per vierkante meter. Hiermee doet Ilpendam het beter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Waterland. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 8.0% tot € 4,595 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Ilpendam voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Ilpendam in Ilpendam?

Een huis kopen in Ilpendam is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je bank. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Ilpendam in Ilpendam.

In de buurt Ilpendam in Ilpendam is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 781 inwoners per vierkante kilometer en 770 huishoudens weet je zeker dat je genoeg rust kan vinden. De meeste inwoners in Ilpendam zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 280 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De meeste mensen zijn in deze oerhollandse buurt tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 16% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 21% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Ilpendam on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.