Zoetermeer

Zoetermeer is een plaats in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van 37,05km².

De woningmarkt in Zoetermeer

In Zoetermeer zijn het afgelopen kwartaal 213 huizen verkocht. In hetzelfde kwartaal van een jaar eerder waren dat 397 huizen. Dit is een daling van 46,3% in het aantal verkochte woningen.

In het afgelopen kwartaal was de gemiddelde vraagprijs in Zoetermeer € 312.324 vergeleken met € 292.711 het kwartaal van het jaar daarvoor. De gemiddelde vraagprijs is daarmee 6,7% gestegen.

De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter is dit kwartaal € 2.791 vergeleken met € 2.601 het kwartaal daarvoor.

De gemiddelde vierkante meterprijs lijkt dus met de gemiddelde vraagprijs te stijgen.

Gemeente
 
Omliggende plaatsen

Gemiddeld werd er het afgelopen kwartaal in Zoetermeer 4,3% meer betaald voor een woning dan de vraagprijs.

Gemiddeld stonden huizen daar 28 dagen te koop tegenover 35 dagen in het kwartaal van het jaar daarvoor.

De woningwaarde weten van een specifiek adres in Zoetermeer? Walter Living weet de woningwaarde van elk adres in Nederland.
Typ straatnaam en huisnummer

Bijzondere woningen in Zoetermeer

Meest gemiddeld.
Het meest gemiddelde huis van de stad. Dit huis is met een gemiddelde vierkantemeterprijs verkocht.
Havikveld 35
Havikveld 35
Foto: Funda.nl Funda.nl
±0% onder de vraagprijs
Havikveld 35
2727AA Zoetermeer
De opknapper.
De ruwe diamant van de stad. Dit huis is met de laagste vierkantemeterprijs verkocht.
Hogerop 5
Hogerop 5
Foto: Funda.nl Funda.nl
±0% onder de vraagprijs
Hogerop 5
2711AX Zoetermeer
Ultieme luxe.
De parel van de stad. Dit huis is met de hoogste vierkantemeterprijs verkocht.
Roeleveenseweg 15-A
Roeleveenseweg 15-A
Foto: Funda.nl Funda.nl
±4% onder de vraagprijs
Roeleveenseweg 15-A
2716RB Zoetermeer

WOZ waarde voor
Zoetermeer van 2020

De gemiddelde WOZ-waarde van Zoetermeer is in 2020 € 241.800. Dit is een stijging vergeleken met het jaar daarvoor. Toen was de WOZ-waarde € 220.360. Dit is een stijging van 9,7%.

De WOZ waarde wordt elk jaar door de gemeente bepaald en gedeeld met huiseigenaren.
Benieuwd naar de WOZ waarde van een woning in Zoetermeer? Een waarderapport van Walter Living toont ook de historische WOZ waarde van woningen in Zoetermeer.
Typ straatnaam en huisnummer
Altijd goed geïnformeerd de woningmarkt betreden
Alle beschikbare data over een huis, wijk en stad bij elkaar
Bevrijd woningzoekers uit de houdgreep van makelaars
Met data-gedreven advies zetten kopers de makelaar buitenspel

Veelgestelde vragen

  • Walter Living heeft een geautomatiseerd systeem gebouwd dat razendsnel allerlei data over de huizenmarkt verwerkt. We brouwen van miljoenen datapunten een helder verhaal, zodat jij slimmer op huizenjacht kan gaan in Zoetermeer.

    Met onze producten krijg je onbeperkt toegang krijgen tot onze data over huizen in Zoetermeer en de rest van Nederland, waardoor je met meer zelfvertrouwen een huis kan kopen. We bieden verschillende diensten, van on-demand hulp bij het uitbrengen van een bod met Walter Pro, tot toegang tot oneindig veel huizenrapporten met Walter Plus.

  • Ja! Doe een scherp openingsbod op een woning in Zoetermeer met Walter. Zorg dat je niet teveel betaalt voor een woning. Hulp nodig met bieden op een woning in Zoetermeer? Dan is Walter Pro iets voor jou.

  • Alle data die Walter Living gebruikt is afkomstig van publieke bronnen, zoals het Kadaster, CBS, RIVM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, KCAF en Open data Overheid.

    Door al gegevens te verzamelen van Zoetermeer kan Walter je helpen met het doen van een scherp openingsbod.

  • De WOZ waarde in Zoetermeer in 2020 is € 241.800. Wil je weten wat de WOZ waarde is van de woning die je wil kopen in Zoetermeer? Zoek op het adres en je ziet de WOZ waarde van het adres, Walter Plus laat je de WOZ waarden zien van de afgelopen vijf jaar.

  • Kom alles te weten over Zoetermeer of over elke woning in Zoetermeer. Met Walter Plus krijg je onbeperkt toegang tot de beste data over de woningmarkt. Met Walter Plus krijg je de extra informatie die je nodig hebt om te beslissen of je een bod wil doen. Zo kan je razendsnel huizen vergelijken in Zoetermeer met objectieve gegevens.

  • Dat is afhankelijk van vele factoren. Kijk op Funda voor het huidige aanbod woningen in Zoetermeer en bekijk je favorieten op Walter. Dan weet je direct of je droomwoning in Zoetermeer het waard is om te bezichtigen. Met Walter Pro weet je vervolgens tot welk bedrag je kan bieden en hoeveel procent kans je maakt op de woning in Zoetermeer.