De gemiddelde vierkantemeterprijs in Stadskern is € 5,009/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Stadskern
2.2%
Het percentage bewoners tussen de 25 tot 45 jaar in Stadskern is
38%
De prijzen van huizen in Stadskern zijn het afgelopen jaar verminderd met
-3.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Stadskern.

Als bezitter van een huis in Stadskern zit je gewaagd. De gemiddelde prijs van een huis verminderde het afgelopen jaar met -3.0% tot een gemiddelde prijs van € 5,009 per vierkante meter. Hiermee doet Stadskern het slechter dan de gemiddelde prijs van een huis in gemeente Amersfoort. Hier verminderde de gemiddelde huizenprijs met 4.0% tot € 4,396 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Stadskern achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Stadskern in Amersfoort?

Een huis kopen in Stadskern is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Stadskern in Amersfoort.

In de wijk Stadskern in Amersfoort is het gezellig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 7,972 bewoners per vierkante kilometer en 3,425 huishoudens weet je zeker dat je regelmatig aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Stadskern zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 420 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg leven voor een young professional. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 7% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 13% tussen de 15 tot 25 jaar en 17% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Amersfoort on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.