De gemiddelde vierkantemeterprijs in Vathorst-centrum is € 4,152/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Vathorst-centrum
2.8%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in Vathorst-centrum is
29%
De huizenprijzen in Vathorst-centrum zijn het afgelopen jaar gestegen met
4.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Vathorst-centrum.

Als je investeert in een huis in Vathorst-centrum zit je prima. De gemiddelde huizenprijs steeg het afgelopen jaar met 4.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,152 per vierkante meter. Hiermee doet Vathorst-centrum het net zo goed dan de gemiddelde huizenprijs in gemeente Amersfoort. Hier steeg de gemiddelde huizenprijs met 4.0% tot € 4,387 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Vathorst-centrum achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Vathorst-centrum in Amersfoort?

Een huis kopen in Vathorst-centrum is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Vathorst-centrum in Amersfoort.

In de wijk Vathorst-centrum in Amersfoort is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 6,732 mensen per vierkante kilometer en 1,235 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Vathorst-centrum zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 710 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 26% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 13% tussen de 15 tot 25 jaar en 6% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Amersfoort on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.