De gemiddelde vierkantemeterprijs in Oud-Dronten is € 3,109/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Oud-Dronten
9.3%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Oud-Dronten is
32%
De woningprijzen in Oud-Dronten zijn het afgelopen jaar toegenomen met
21.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Oud-Dronten.

Als bezitter van een huis in Oud-Dronten zit je goed. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 21.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,109 per vierkante meter. Hiermee doet Oud-Dronten het beter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Dronten. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 10.0% tot € 3,287 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Oud-Dronten voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Oud-Dronten in Dronten?

Een huis kopen in Oud-Dronten is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je luie stoel. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Oud-Dronten in Dronten.

In de wijk Oud-Dronten in Dronten is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 3,639 bewoners per vierkante kilometer en 1,545 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Oud-Dronten zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 410 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 15% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 23% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Dronten on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.