De gemiddelde vierkantemeterprijs in Assumburg is € 3,895/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Assumburg
4.3%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Assumburg is
26%
De woningwaardes in Assumburg zijn het afgelopen jaar omhoog gegaan met
5.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Assumburg.

Als bezitter van een huis in Assumburg zit je prima. De gemiddelde woningwaarde ging omhoog het afgelopen jaar met 5.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,895 per vierkante meter. Hiermee doet Assumburg het net zo goed dan de gemiddelde woningwaarde in gemeente Heemskerk. Hier ging omhoog de gemiddelde huizenprijs met 5.0% tot € 4,082 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Assumburg achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Assumburg in Heemskerk?

Een huis kopen in Assumburg is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Assumburg in Heemskerk.

In de wijk Assumburg in Heemskerk is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 6,384 bewoners per vierkante kilometer en 1,865 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Assumburg zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 685 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 14% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 11% tussen de 15 tot 25 jaar en 21% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Heemskerk on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.