De gemiddelde vierkantemeterprijs in Tuindorp-Zuid is € 2,770/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Tuindorp-Zuid
6.0%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in Tuindorp-Zuid is
28%
De woningprijzen in Tuindorp-Zuid zijn het afgelopen jaar toegenomen met
7.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Tuindorp-Zuid.

Als je investeert in een huis in Tuindorp-Zuid zit je gewaagd. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 7.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,770 per vierkante meter. Hiermee doet Tuindorp-Zuid het slechter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Hengelo. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 9.0% tot € 2,894 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Tuindorp-Zuid voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Tuindorp-Zuid in Hengelo?

Een huis kopen in Tuindorp-Zuid is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Tuindorp-Zuid in Hengelo.

In de wijk Tuindorp-Zuid in Hengelo is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 5,102 mensen per vierkante kilometer en 1,495 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Tuindorp-Zuid zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 405 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg leven voor een young professional. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 14% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 11% tussen de 15 tot 25 jaar en 17% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Hengelo on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.