De gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuid-West is € 6,942/m²

Gemiddeld is er enorm overboden in de afgelopen 12 maanden in Zuid-West
13.7%
Het percentage inwoners tussen de 65 jaar of ouder in Zuid-West is
36%
De huizenprijzen in Zuid-West zijn het afgelopen jaar gestegen met
19.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in Zuid-West.

Als je een huis koopt in Zuid-West zit je goed. De gemiddelde huizenprijs steeg het afgelopen jaar met 19.0% tot een gemiddelde prijs van € 6,942 per vierkante meter. Hiermee doet Zuid-West het beter dan de gemiddelde huizenprijs in gemeente Katwijk. Hier steeg de gemiddelde huizenprijs met 6.0% tot € 4,762 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Zuid-West voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Zuid-West in Katwijk?

Een huis kopen in Zuid-West is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Zuid-West in Katwijk.

In de wijk Zuid-West in Katwijk is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 2,768 inwoners per vierkante kilometer en 240 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste inwoners in Zuid-West zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 40 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 8% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 4% tussen de 15 tot 25 jaar en 19% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Katwijk on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.