De gemiddelde vierkantemeterprijs in Het Zand is € 3,633/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Het Zand
4.3%
Het percentage mensen tussen de 65 jaar of ouder in Het Zand is
23%
De waarde van huizen in Het Zand zijn het afgelopen jaar opgelopen met
2.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Het Zand.

Als je investeert in een huis in Het Zand zit je gewaagd. De gemiddelde waarde van een huis liep op het afgelopen jaar met 2.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,633 per vierkante meter. Hiermee doet Het Zand het slechter dan de gemiddelde waarde van een huis in gemeente Ridderkerk. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 7.0% tot € 3,540 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Het Zand achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Het Zand in Ridderkerk?

Een huis kopen in Het Zand is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je luie stoel. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Het Zand in Ridderkerk.

In de wijk Het Zand in Ridderkerk is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 5,691 mensen per vierkante kilometer en 1,275 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Het Zand zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 550 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 14% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 11% tussen de 15 tot 25 jaar en 20% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Ridderkerk on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.