De gemiddelde prijs per vierkante meter in De Venen is € 2,271/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in De Venen
2.2%
Het percentage inwoners tussen de 25 tot 45 jaar in De Venen is
25%
De prijzen van woningen in De Venen zijn het afgelopen jaar gegroeid met
3.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in De Venen.

Met een woning in De Venen zit je prima. De gemiddelde prijs van een woning groeide het afgelopen jaar met 3.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,271 per vierkante meter. Hiermee doet De Venen het net zo goed dan de gemiddelde prijs van een woning in gemeente Smallingerland. Hier groeide de gemiddelde huizenprijs met 3.0% tot € 2,752 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt De Venen achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in De Venen in Drachten?

Een huis kopen in De Venen is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je bank. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in De Venen in Drachten.

In de buurt De Venen in Drachten is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 2,942 inwoners per vierkante kilometer en 1,195 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste inwoners in De Venen zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 445 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De meeste mensen zijn in deze oerhollandse buurt tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 18% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 12% tussen de 15 tot 25 jaar en 18% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Drachten on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.