De gemiddelde vierkantemeterprijs in Buitengebied Drachten is € 3,365/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Buitengebied Drachten
2.2%
Het percentage inwoners tussen de 25 tot 45 jaar in Buitengebied Drachten is
21%
De prijzen van huizen in Buitengebied Drachten zijn het afgelopen jaar gegroeid met
13.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in Buitengebied Drachten.

Als je een huis koopt in Buitengebied Drachten zit je goed. De gemiddelde prijs van een huis groeide het afgelopen jaar met 13.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,365 per vierkante meter. Hiermee doet Buitengebied Drachten het beter dan de gemiddelde prijs van een huis in gemeente Smallingerland. Hier groeide de gemiddelde huizenprijs met 3.0% tot € 2,752 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Buitengebied Drachten voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Buitengebied Drachten in Drachten?

Een huis kopen in Buitengebied Drachten is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Buitengebied Drachten in Drachten.

In de wijk Buitengebied Drachten in Drachten is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 269 inwoners per vierkante kilometer en 680 huishoudens weet je zeker dat je genoeg rust kan vinden. De meeste inwoners in Buitengebied Drachten zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 310 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 20% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 13% tussen de 15 tot 25 jaar en 16% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Drachten on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.