De gemiddelde prijs per vierkante meter in Himsterhout is € 2,968/m²

Gemiddeld is er licht onderboden in de afgelopen 12 maanden in Himsterhout
-0.8%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Himsterhout is
18%
De woningprijzen in Himsterhout zijn het afgelopen jaar gezakt met
-9.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Himsterhout.

Als je woningbezitter wordt in Himsterhout zit je gewaagd. De gemiddelde woningprijs zakte het afgelopen jaar met -9.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,968 per vierkante meter. Hiermee doet Himsterhout het slechter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Smallingerland. Hier zakte de gemiddelde huizenprijs met 3.0% tot € 2,752 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Himsterhout achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Himsterhout in Drachten?

Een huis kopen in Himsterhout is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je woonkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Himsterhout in Drachten.

In de buurt Himsterhout in Drachten is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 2,322 bewoners per vierkante kilometer en 720 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Himsterhout zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 335 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De meeste mensen zijn in deze oerhollandse buurt tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 16% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 14% tussen de 15 tot 25 jaar en 17% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Drachten on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.