De gemiddelde vierkantemeterprijs in Santpoort-Dorp is € 4,793/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Santpoort-Dorp
1.5%
Het percentage bewoners tussen de 25 tot 45 jaar in Santpoort-Dorp is
20%
De woningprijzen in Santpoort-Dorp zijn het afgelopen jaar gedaald met
-9.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Santpoort-Dorp.

Als bezitter van een huis in Santpoort-Dorp zit je gewaagd. De gemiddelde woningprijs daalde het afgelopen jaar met -9.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,793 per vierkante meter. Hiermee doet Santpoort-Dorp het slechter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Velsen. Hier daalde de gemiddelde huizenprijs met 5.0% tot € 4,600 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Santpoort-Dorp achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Santpoort-Dorp in Santpoort-Noord?

Een huis kopen in Santpoort-Dorp is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Santpoort-Dorp in Santpoort-Noord.

In de wijk Santpoort-Dorp in Santpoort-Noord is het gezellig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 8,380 bewoners per vierkante kilometer en 320 huishoudens weet je zeker dat je regelmatig aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Santpoort-Dorp zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 145 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 15% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 15% tussen de 15 tot 25 jaar en 18% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Santpoort-Noord on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.