Wassenaar is een prachtig dorp in de provincie Zuid-Holland, gelegen aan de Noordzeekust. Het staat bekend om zijn groene omgeving, met veel parken en natuurgebieden zoals het Wassenaarse Slag en Meijendel. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de frisse zeelucht.

In het centrum van Wassenaar vind je diverse winkels, restaurants en gezellige terrasjes. Ook zijn er verschillende culturele bezienswaardigheden, zoals Kasteel de Wittenburg en Museum Voorlinden. Voor gezinnen met kinderen is attractiepark Duinrell een leuke bestemming voor een dagje uit.

Wassenaar is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanuit het dorp ben je snel in omliggende steden zoals Den Haag, Leiden en Amsterdam. Bovendien zijn er diverse scholen en sportverenigingen in de buurt, wat het een ideale plek maakt om te wonen.

Kortom, als je op zoek bent naar een woning in een rustige, groene omgeving met veel voorzieningen en goede bereikbaarheid, dan is Wassenaar zeker het overwegen waard.

Ontdek de Walter Aankoopservice in Wassenaar! Onze data-analisten kennen de exacte waarde van elk huis en weten precies hoeveel je moet bieden. Walter helpt je bij elke stap die je moet nemen om jouw droomhuis te kopen. Met onze datagedreven aanpak en persoonlijke begeleiding, wordt het vinden van jouw perfecte woning in Wassenaar een fluitje van een cent. Laat Walter jouw gids zijn in de huizenmarkt en ervaar het gemak van onze unieke service. Kies voor Walter en maak jouw woningaankoop in Wassenaar een succes!

De vastgoedmarkt in Wassenaar is dynamisch. In het afgelopen kwartaal zijn er 90 woningen verkocht, vergeleken met 207 in het vorige kwartaal. De gemiddelde transactieprijs ging van 839.532 euro naar 795.708 euro, terwijl de gemiddelde transactieprijs per vierkante meter van 5.291 euro naar 4.702 euro ging. De gemiddelde vraagprijs daalde ook, van 863.087 euro naar 791.133 euro, en de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter ging van 5.456 euro naar 4.812 euro. De gemiddelde verkoopprijs lag 0,6% onder de vraagprijs. De gemiddelde WOZ-waarde steeg van 671.111 euro in 2022 naar 712.291 euro in 2023.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Wassenaar on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.