Wijk bij Duurstede is een sfeervol dorp in de provincie Utrecht. Het staat bekend om zijn historische karakter, met pittoreske straatjes, oude stadsmuren en de bekende molen Rijn en Lek. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen langs de rivieren de Lek en de Kromme Rijn, die het dorp omringen.

In het centrum vind je diverse winkels, gezellige terrasjes en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Ook zijn er verschillende culturele activiteiten, zoals exposities en concerten, die plaatsvinden in het oude kasteel Duurstede.

Voor gezinnen met kinderen zijn er voldoende scholen en sportverenigingen in de buurt, waardoor het een fijne plek is om te wonen. Het dorp is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op korte afstand van steden zoals Utrecht en Amersfoort.

Kortom, Wijk bij Duurstede is een aantrekkelijke woonplaats voor wie op zoek is naar een combinatie van historie, natuur en gezelligheid in een dorpse omgeving.

Ontdek de Walter Aankoopservice in Wijk bij Duurstede! Als data-gedreven bedrijf met ervaren analisten weten wij precies wat de waarde van een huis is en hoeveel je moet bieden. Walter helpt je bij elke stap die je moet nemen om jouw droomhuis te kopen. Laat je begeleiden door onze experts en maak gebruik van onze kennis om de beste deal te scoren in deze prachtige stad. Kies voor Walter en ervaar het gemak van een zorgeloze aankoop in Wijk bij Duurstede.

De vastgoedmarkt in Wijk bij Duurstede is dynamisch. In het afgelopen kwartaal zijn er 216 huizen verkocht, vergeleken met 336 in het vorige kwartaal. De gemiddelde transactieprijs ging van 450.541 euro naar 473.257 euro, terwijl de gemiddelde transactieprijs per vierkante meter van 4.088 euro naar 3.764 euro ging. De gemiddelde vraagprijs veranderde van 437.402 euro naar 477.708 euro en de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter ging van 4.000 euro naar 3.793 euro. De gemiddelde verkoopprijs lag 1,0% boven de vraagprijs. De gemiddelde WOZ-waarde steeg van 339.104 euro in 2022 naar 402.017 euro in 2023.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Wijk bij Duurstede on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.