Funderingsonderzoek

Koop je een woning maar twijfel je over de kwaliteit van de fundering? Dan kun je een funderingsonderzoek laten uitvoeren. Een funderingsonderzoek is een specialistisch onderzoek en valt buiten de reguliere bouwkundige keuring.

Wanneer een funderingsonderzoek?

Een funderingsonderzoek is lang niet altijd nodig. We raden een funderingsonderzoek alleen aan als er sprake is van een risicogebied (veelal delen van Zaandam, Amsterdam en Rotterdam) in combinatie met een indicatie van funderingsgebreken.

In de risicogebieden is geen zandlaag in de grond aanwezig om stevig een huis op te kunnen bouwen. Daarom worden hier, en vele andere delen van Nederland, funderingspalen gebruikt. Die funderingspalen kunnen na verloop van tijd, onder invloed van het grondwaterpeil, gaan rotten. Indicaties van funderingsgebreken zijn onder andere scheuren in de gevels.

Wat te doen bij problemen met de fundering?

Als er problemen verwacht worden bij de fundering, geef dit dan zeker aan bij de bouwkundige keuring. Een echte analyse van de fundering gebeurt echter pas bij een gespecialiseerd funderingsonderzoek.

Een funderingsonderzoek gaat na waar indicaties van funderingsproblemen te vinden zijn en tracht de oorzaak ervan te achterhalen. Vervolgens wordt een renovatieplan opgesteld. Het volledige stappenplan is hier te vinden.

Walter adviseur

Ga je een huis kopen?

Boek je gratis oriëntatiegesprek met een Walter-adviseur. Wij begeleiden je bij het kopen van je volgende woning.

Plan een gratis kennismaking

Lees verder

Tijdens de bezichtiging heb je niet uren de tijd om de woning te leren kennen, laat staan dat je de tijd hebt om bouwkundige gebreken op te sporen. Lees verder →

Bied een all-cash bod aan. Altijd volledig verzekerd tot 750.000 euro. Alleen beschikbaar bij Walter. Lees verder →

Je mag maar tot 100% van je woningwaarde lenen aan hypotheek, daarom zal je ook eigen geld moeten inleggen. Daarmee financier je bijvoorbeeld de bijkomende kosten. Lees verder →