Walter Blog

Laat je niet gek maken. Krijg grip op je huizenjacht.

huizenfeiten

Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking

Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking Walter Living start samenwerking met Centraal Beheer om woningzoekers beter te kunnen begeleiden in de huidige oververhitte woningmarkt.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Hier moet je op letten als je een huis gaat kopen tijdens de coronacrisis.

Hier moet je op letten als je een huis gaat kopen tijdens de coronacrisis. Een huis kopen in het jaar van corona. Dit is waar je op moet letten als je een huis gaat kopen in tijden van economische onzekerheid.

Huizenjacht · 5 minuten leestijd
Voorlopig of definitief energielabel: wat zegt dat nou precies?

Voorlopig of definitief energielabel: wat zegt dat nou precies? In 2015 werd er voor elk Nederlands huis een voorlopig energielabel verstrekt. Maar dat zegt eigenlijk niet zoveel. Walter geeft je het verschil tussen voorlopig en definitief en waarom het zo belangrijk is.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019.

Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019. De stijging in de WOZ en huizenwaarde is niet per se gelijk. Dit waren de 10 gemeentes die de WOZ in 2019 wel heel hoog instaken.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Kijkje in de keuken: Hoe Walter Living Vue en TypeScript gebruikt om zoekacties van gebruikers mogelijk te maken.

Kijkje in de keuken: Hoe Walter Living Vue en TypeScript gebruikt om zoekacties van gebruikers mogelijk te maken. In dit laatste deel van de serie vertellen we over het laatste stukje van de puzzel: het Vue-component dat zoekacties voor onze gebruikers mogelijk te maken.

Achter de schermen · 4 minuten leestijd
Kom eens kijken! Een dagje op bezoek bij Walters Madurodam.

Kom eens kijken! Een dagje op bezoek bij Walters Madurodam. Je krijgt een beter beeld van je droomwoning en de buurt van een afstand. Dit is hoe wij data toepassen om een kloppend beeld te vormen van een buurt.

Opiniestukken · 6 minuten leestijd
Waarom zijn referentiepanden belangrijk voor mijn woningwaarde?

Waarom zijn referentiepanden belangrijk voor mijn woningwaarde? Waarom zijn referentiepanden belangrijk? Lees waarom Walter meer dan tweehonderd vergelijkbare huizen checkt om de woningwaarde in te schatten.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Waarom kies je voor een bouwkundige keuring bij het kopen van een huis?

Waarom kies je voor een bouwkundige keuring bij het kopen van een huis? Als je een bod gaat doen is het niet per se nodig om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Walter legt uit en helpt je jouw keuze te onderbouwen.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis?

Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis? Walter vergelijkt de vraagprijs met de als-nieuwwaarde en kan je zo precies vertellen voor hoeveel je kan verbouwen en wat de maximale waarde is na verbouwing.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wat is het effect van een energielabel op de woningwaarde?

Wat is het effect van een energielabel op de woningwaarde? Ontdek het effect dat een maximale verduurzaming van je huis heeft op de waarde van je huis en weet of zo'n grote grote investering het waard is.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het?

Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het? De Belastingdienst ziet jouw woongenot als bron van inkomsten; het eigenwoningforfait. Leer wat het is en hoe je het berekent in 2020.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Vervang de taxateur door technologie en automatische waardemodellen gebaseerd op data.

Vervang de taxateur door technologie en automatische waardemodellen gebaseerd op data. De monopoliepositie van de taxateur is bepalend voor de hypotheekschuld van miljoenen huizenbezitters. Tijd voor een onafhankelijke toezichthouder die waardemodellen juist beoordeelt.