De gemiddelde vierkantemeterprijs in De Grienden is € 3,647/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in De Grienden
8.1%
Het percentage inwoners tussen de 65 jaar of ouder in De Grienden is
25%
De woningwaardes in De Grienden zijn het afgelopen jaar omhoog gegaan met
12.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in De Grienden.

Als je een huis koopt in De Grienden zit je goed. De gemiddelde woningwaarde ging omhoog het afgelopen jaar met 12.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,647 per vierkante meter. Hiermee doet De Grienden het beter dan de gemiddelde woningwaarde in gemeente Almere. Hier ging omhoog de gemiddelde huizenprijs met 7.0% tot € 3,939 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt De Grienden voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in De Grienden in Almere?

Een huis kopen in De Grienden is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in De Grienden in Almere.

In de wijk De Grienden in Almere is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 3,652 inwoners per vierkante kilometer en 1,000 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste inwoners in De Grienden zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 370 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 16% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 22% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Almere on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.