De gemiddelde prijs per vierkante meter in Literatuurwijk is € 3,954/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Literatuurwijk
7.7%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in Literatuurwijk is
24%
De prijzen van woningen in Literatuurwijk zijn het afgelopen jaar gegroeid met
8.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Literatuurwijk.

Als woningbezitter in Literatuurwijk zit je goed. De gemiddelde prijs van een woning groeide het afgelopen jaar met 8.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,954 per vierkante meter. Hiermee doet Literatuurwijk het beter dan de gemiddelde prijs van een woning in gemeente Almere. Hier groeide de gemiddelde huizenprijs met 7.0% tot € 3,939 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Literatuurwijk voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Literatuurwijk in Almere?

Een huis kopen in Literatuurwijk is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je tuin. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Literatuurwijk in Almere.

In de buurt Literatuurwijk in Almere is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 6,521 mensen per vierkante kilometer en 3,630 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Literatuurwijk zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 2,030 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De meeste mensen zijn in deze gemengde buurt tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 19% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 16% tussen de 15 tot 25 jaar en 9% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Almere on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.