De gemiddelde vierkantemeterprijs in Overgooi is € 4,572/m²

Gemiddeld is er flink onderboden in de afgelopen 12 maanden in Overgooi
-7.0%
Het percentage mensen tussen de 0 tot 15 jaar in Overgooi is
16%
De prijzen van huizen in Overgooi zijn het afgelopen jaar gegroeid met
5.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Overgooi.

Als je investeert in een huis in Overgooi zit je gewaagd. De gemiddelde prijs van een huis groeide het afgelopen jaar met 5.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,572 per vierkante meter. Hiermee doet Overgooi het slechter dan de gemiddelde prijs van een huis in gemeente Almere. Hier groeide de gemiddelde huizenprijs met 7.0% tot € 3,939 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Overgooi achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Overgooi in Almere?

Een huis kopen in Overgooi is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Overgooi in Almere.

In de wijk Overgooi in Almere is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 79 mensen per vierkante kilometer en 170 huishoudens weet je zeker dat je genoeg rust kan vinden. De meeste mensen in Overgooi zijn tussen de 0 tot 15 jaar oud en in totaal zijn er 85 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een inwoner. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 0 tot 15 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 15% van de inwoners tussen de 15 tot 25 jaar, 12% tussen de 25 tot 45 jaar en 12% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Almere on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.