De gemiddelde vierkantemeterprijs in Soesterkwartier is € 4,831/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Soesterkwartier
5.4%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in Soesterkwartier is
34%
De huizenprijzen in Soesterkwartier zijn het afgelopen jaar gestegen met
4.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Soesterkwartier.

Als je investeert in een huis in Soesterkwartier zit je prima. De gemiddelde huizenprijs steeg het afgelopen jaar met 4.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,831 per vierkante meter. Hiermee doet Soesterkwartier het net zo goed dan de gemiddelde huizenprijs in gemeente Amersfoort. Hier steeg de gemiddelde huizenprijs met 4.0% tot € 4,387 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Soesterkwartier achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Soesterkwartier in Amersfoort?

Een huis kopen in Soesterkwartier is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Soesterkwartier in Amersfoort.

In de wijk Soesterkwartier in Amersfoort is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 7,713 mensen per vierkante kilometer en 5,855 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Soesterkwartier zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 1,760 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 17% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 9% tussen de 15 tot 25 jaar en 14% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Amersfoort on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.